Дадуть фору БАДам. Сім продуктів для зміцнення здоров'я взимку

Раджу до будь-якої страви додавати цільні прянощі - кумін, кардамон, кмин, коріандр та гострий перець. Це просто топ для здоровʼя

Куркума

Куркумін - основний активний інгредієнт кореня куркуми. Має потужну доведену протизапальну і антиоксидантну дію: знімає запалення в тканинах, включаючи печінку, кишківник, працює з жовчовідтоком, а це запорука здорової роботи травлення.

Для покращення засвоєння куркуміну раджу додавати чорний перець

На жаль, куркумін із спеції порошку куркуми - це низькі дози, тому для максимального ефекту краще приймати чи регулярно, чи з свіжого кореня, а для покращення засвоєння додавати чорний перець, у складі якого піперин - натуральна речовина, яка збільшує засвоєння куркуміну на 2000%. Взагалі, цільні прянощі взимку - 100% так! Додайте ще кумін, кардамон, кмин, коріандр та гострий перець.

Коноплі

Декілька фактів про коноплі з доказової медицини:

- 30% корисних жирів у складі: зниження рівня цукру крові, тривале насичення;

- до 19% рослинного білка, як у льону та чіа;

- вітамін Е та мінеральний набір як у хороших антиоксидантних комплексах: мідь, марганець, сірка, залізо, кальцій, калій;

Краще в очищених ядрах. Можна в протеїні. А можна замінити насінням гарбуза.

Броколі

Тут максимальна концентрація сульфорафану - органічної сполуки сірки. Збільшує здатність печінки до природного детоксу та захищає її клітини від окислювального стресу. Найкраще вживання - у вигляді паростків або молодих пагонів (готувати аль денте).

Темний салат

Що темніший лист, то корисніше. Вся листова зелень якісно впливає на склад крові і кисень, що переноситься до тканин, а вітамін К запобігає ламкості кісток і крихкості судин.

Вся листова зелень якісно впливає на склад крові і кисень, що переноситься до тканин. Що темніший лист, то корисніше

Додавайте паростки, полийте тхіною, оливковою олією, трохи соку лимона та посипте насінням. Такий салат - сторож здоров'я.

Чорні ягоди

Невелика кількість цукрів, фруктози, але при цьому максимальне навантаження клітковиною, органічною вологою та кислотами, а темний колір означає гарантовану величезну кількість антиоксидантів, біофлавоноїдів, різних молекул, які ловимо в БАД.

Рослинні жири

Авокадо - вічнозелений символ ЗОЖ. Але змінюйте на оливки, горіхи, олії. Також на користь - в кожен прийом їжі.

Бобові

Топ по рослинному білку. Заведіть 7 видів, на кожен день тижня - просто спробуйте. Нут, сочевицю червону та зелену, квасолю білу, чорні боби, маш та сою, можна в вигляді тофу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі