пʼятниця, 26 квітня 2024 22:53

Криптовалюта Telegram Toncoin обігнала біткоїн: де її купити

Криптовалюта Telegram Toncoin обігнала біткоїн: де її купити
Toncoin (TON) - це нативний токен децентралізованої блокчейн-мережі The Open Network, створеної компанією Telegram. Фото: ілюстративне

11 квітня курс TON встановив свій історичний максимум на рівні $7,6 за монету, а його ринкова капіталізація зросла до $25,9 млрд, що дозволило цій криптовалюті увійти до топ-10 найбільших.

За темпами зростання з 2024 року актив випередив біткоїн - 235% проти 130%. Про це повідомив криптоагрегатор Coinmarketcap.

Згідно з даними криптоагрегатора, відтоді котирування активу сильно скоригувалися і його капіталізація знизилася до $18,7 млрд, що все ще дозволяє їй посідати 9 місце у списку найбільших.

Незважаючи на це, про лістинг цієї криптовалюти оголосили деякі великі біржі, включаючи OKX, Bybit, Gate.io, HTX Global, KuCoin та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці заробили на криптовалюті минулого року

Крім того, 31 жовтня блокчейн The Open Network встановив світовий рекорд за швидкістю транзакцій - під час публічного тестування в мережі виконали 104 715 транзакцій за секунду (TPS). Всього за 22 хвилини в мережі було опрацьовано понад 107 млн. транзакцій.

На курс криптовалюти впливає її корисність. Наприклад, у квітні розробники Telegram реалізували функцію виплат у TON за показ реклами в месенджері, дозволивши власникам каналів отримувати 50% доходів від рекламних оголошень.

А в березні було анонсовано роздачу 30 млн TON, що еквівалентно $224,4 млн за участь користувачів у проектах екосистеми. Розподіл монет за активність розпочався з 1 квітня.

Крім того, Telegram почне нагороджувати творців контенту, надавши можливість відправляти чайові в криптовалюті на базі TON. Крім того, користувачі зможуть купувати та продавати товари за криптовалюту, щоправда, продавці отримуватимуть 70% доходу.

Toncoin (TON) - це нативний токен децентралізованої блокчейн-мережі The Open Network, створеної компанією Telegram росіянина Павла Дурова.

Ця криптовалюта активно зростає і з початку 2024 року за темпами випередила навіть біткоїн.

Зараз ви читаєте новину «Криптовалюта Telegram Toncoin обігнала біткоїн: де її купити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути