вівторок, 07 травня 2024 13:21

У Росії пройшла інавгурація Путіна, уряд пішов у відставку

У Росії пройшла інавгурація Путіна, уряд пішов у відставку
Володимира Путіна уп'яте оголосили президентом. Фото: РосЗМІ

У Росії відбулася інавгурація Володимира Путіна. Тепер він вважається самопроголошеним, бо "президентські вибори" пройшли з численними порушеннями.

Після цього російський уряд подав у відставку. Прем'єр Михайло Мішустін підписав розпорядження про складання повноважень уряду.

За законом, після вступу на посаду президент має розпустити старий уряд та затвердити новий.

Перед інавгурацією речник Дмитро Пєсков заявив, що Путін може вже сьогодні запропонувати кандидатуру на посаду прем'єра.

"Цілком можна очікувати. Сьогодні кабінет міністрів складе свої повноваження, вони всі перетворяться на виконувачів обов'язків", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент ухвалив резолюцію щодо "виборів Путіна"

Автоматично повноваження закінчуються також у керівництва адміністрації президента Росії, серед яких керівник АП, прессекретар, помічники, радники та інші.

У Міністерстві закордонних справ України повідомляли, що наша держава не визнає російського диктатора демократично обраним.

На інавгурації Путіна були присутні представники Франції, Угорщини та Словаччини.

Путін може бути президентом РФ до 7 травня 2030 року. Після п'ятого президентського терміну він може стати найдовше правлячим главою російської держави після царя Івана Грозного та імператриці Катерини II.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала визнати нелегітимність Володимира Путіна як президента Російської Федерації.

Документ нагадує, що Путін перебуває при владі безперервно з 2000 року, а поправки до конституції РФ, прийняті в липні 2020 року і визнані нелегітимними Венеціанською комісією та Асамблеєю, дозволяють йому залишатися на посаді до 2036 року.

Зараз ви читаєте новину «У Росії пройшла інавгурація Путіна, уряд пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути