Лідер Китаю відвідав Париж. Чи варто чекати позитивних зрушень?

Лідери Франції та Китаю знову зустрічаються, однак тло перемовин - похмуріше, ніж рік тому. У Європи накопичилося до Піднебесної багато питань?

Читаю: Лідер Китаю заявив, що хоче працювати з Францією для "врегулювання кризи" в Україні. Тим часом, багато західних ЗМІ пишуть, що на даному етапі Китай сам потребує врегулювання низки питань (політичних та економічних) з Європою. Видання Pilitico напередодні зустрічі Сі Цзіньпіна та Еммануеля Макрона вказує на дві складові.

Європейський Союз і Пекін знаходяться на межі великої торговельної війни

Перша. Сі звинувачується західними урядами в допомозі Путіну у війні в Україні, постачаючи технології та обладнання для російської армії. Друга. Європейський Союз і Пекін знаходяться на межі великої торговельної війни. Вказується й на деталі візиту. Зокрема, на те, що після Франціі Сі планує поїхати до Сербії та Угорщини - країн, які, як зазначає видання, "симпатизують Москві та викликають роздратування Заходу".

Загалом же, вважає видання, "візит Сі до Парижа виглядає набагато похмуріше, ніж візит Макрона до Пекіна трохи більше року тому". І далі: "Китай Сі Цзіньпіна привітав заклик Макрона до європейської "стратегічної автономії", вирішивши прочитати її як вияв антиамериканської позиції. Але часи змінилися. Мало того, що Макрон відкрито підтримав необхідність бути наполегливим перед лицем торговельної загрози Китаю для європейської промисловості, він тепер став одним із найбільш проактивних лідерів в питанні стримування Росії у її війні проти України".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі