Вибори у США: Байден чи Обама? Не все так однозначно

Der Spiegel розворушив пристрасті щодо заміни Джо Байдена на Мішель Обаму під час президентських перегонів у США. Це єдина можлива рокіровка?

Der Spiegel знову підняв тему про можливу заміну Джо Байдена як фронтранера демократичної партії на виборах 2024 року. Ваш покірний слуга вже коментував цю тему в листопаді 2023 року, і тепер знову час. Звідки такі думки і плани?

...центральний комітет партії просто сам вибере заміну. А виборцям це можна продати під гаслами на кшталт "Єднаємося за нового кандидата заради партії", і "Хто завгодно, але не Трамп". До того ж, антирейтинг Байдена прямо зараз аж дуже високий

Це давня історія про можливість заміни Байдена за станом здоров'я (тобто причина достатньо об'єктивна). Якщо коротко, то ідея в тому, що після Демократичної конвенції, де його затвердять як кандидата, він може знятися з виборів. В такому випадку не треба буде проводити заново праймеріз, центральний комітет партії просто сам вибере заміну. А виборцям це можна продати під гаслами на кшталт "Єднаємося за нового кандидата заради партії", і "Хто завгодно, але не Трамп". До того ж, антирейтинг Байдена прямо зараз аж дуже високий - через Газу і пропалестинські протести в першу чергу. Тому заміна може піти навіть на користь.

Чи буде це Мішель Обама? I wish I could be more precise:). Розмови про неї ходять вже другий рік - то як про віцепрезидентку, то як про кандидатку. Інтерв'ю з Опрою Вінфрі, недавня книга значно посилили ці теорії, проте реально поки що ми не маємо жодних чітких доказів такої можливої перестановки. На цьому тлі спливали і інші кандидати - Піт Бутіджедж, Елізабет Уорен, хтось навіть ризикував називати Берні Сандерс (але я в цей варіант зовсім не вірю. Тому чекаємо липня і формуємо списки можливих кандидатів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі