пʼятниця, 16 вересня 2011 10:15

Фірташ виводить підприємства на Кіпр

Антимонопольний комітет України дозволив бізнесмену Дмитрові Фірташу переписати хімічні підприємства "Кримсода" та "Рівнеазот" на кіпрські офшорні компанії.

— Такі дії можна пояснити намаганням захистити свій капітал, — вважає економічний експерт Борис Кушнірук, 44 роки. — Застрахувати компанії від того, щоб їх не забрали.

Кіпр формально вже не є офшором, бо країна входить до Євросоюзу. Але там досі існує багато пільгових режимів оподаткування.

Коли підприємства виводять з України і реєструють у країні–члені Європейського Союзу, то легше випустити акції чи облігації, розмістити їх на фондових майданчиках. За кордоном ці процедури простіше пройти. В Україні доведеться розбиратися з контролюючими органами щодо управління своїми ж акціями. Це морока для інвестора.

Дивує позиція Антимонопольного комітету. У нього мали б бути питання до бізнесмена Фірташа. Він концентрує у своїх руках більшість хімічних підприємств України. Виникає запитання: яким чином внутрішній ринок захищений від монополізації?

Зараз ви читаєте новину «Фірташ виводить підприємства на Кіпр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути