четвер, 25 квітня 2024 08:34

Як зварити ідеальні яйця до сніданку і не тільки: інструкція

Як зварити ідеальні яйця до сніданку і не тільки: інструкція
Яйця - це і популярний сніданок, і додаток до великої кількості страв. Фото: depositphotos

Яйця - це і популярний сніданок, і додаток до великої кількості страв.

Проте не всі вміють їх правильно готувати. Зокрема, яйце, зварене круто, є одним із найпростіших рецептів, однак, як не дивно, не всім завжди вдається отримати бажаний результат, пише smachnonews.24.

Як обрати яйця

При виборі свіжих яєць у магазині звертайте увагу на дату виробництва, яка зазвичай вказана на упаковці. Обирайте яйця з найбільшою датою придатності, щоб мати достатньо часу на їх використання.

Також перевіряйте, чи немає тріщин або подряпин на шкаралупі, оскільки це може впливати на свіжість продукту. Покладіть яйце на руку і трошки стукніть по шкаралупі - свіже яйце має мати тверду оболонку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний обід за 20 хв.: як приготувати салат-мікс від Джеймі Олівера

Яйце, зварене на круто - крок за кроком

1. Готуємо глибоку каструлю. Вона повинна бути достатньо великою, щоб вмістити воду, коли ви кладете туди яйця. Пам'ятайте, що вода завжди повинна покривати яйця.

2. Налийте в каструлю холодну або теплу воду. Яйця кладемо в нього відразу, тому що кидаючи яйця в уже киплячу воду, вони можуть тріснути.

3. Поставте каструлю на середній вогонь. Не забудьте нагрівати воду поступово. Занадто сильне кипіння води призведе до того, що яйця будуть рухатися. Тоді вони можуть почати вдарятися об дно та краї горщика і, зрештою, тріснути.

4. Як тільки вода закипить, починаємо відлік часу.

5. Скільки варити яйця круто? Це займає близько 8 - 10 хвилин.

6. Однак не варто перевищувати 12 хвилин, тому що на занадто довго вареному жовтку з'являється непривабливий сіро-зелений обідок.

7. Після закінчення цього часу яйця слід вийняти з води. Для цього підійдуть щипці або просто ложка.

8. Вилийте гарячу воду і замініть її холодною. Опустіть туди варені яйця на деякий час, щоб зупинити процес варіння.

Усі, хто знається на готуванні курки, знають, що краще брати м'ясо молодої птиці. Курку, якій більше двох років, доводиться варити дуже довго, щоб м'ясо стало м'яким.

Для того, щоб зварити стару курку, зазвичай йде понад дві години. А на півня можна витратити аже до п'яти годин. Gazeta.ua дізнавалась, як значно пришвидшити цей процес.

Зараз ви читаєте новину «Як зварити ідеальні яйця до сніданку і не тільки: інструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути