четвер, 23 березня 2023 09:10

Вечеряти бажано за три години до сну
Партнерство

Вечеря це не просто прийом їжі, а ще й час, коли підводимо підсумки за день і плануємо наступний. Також це чудова можливість зібратись в колі сім'ї. Саме тому вечірню трапезу заслужено вважають маленьким святом, яке ми створюємо для себе та рідних.

Проте дієтологи наголошують, що переїдати ввечері не варто. Перевага має надаватися продуктам збагаченим клітковиною, вітамінами, а також тим, що місять пісний білок. Вечеряти бажано за три години до сну, тоді вдасться уникнути небажаного збільшення ваги.

Gazeta.ua спільно з ТМ "Фарро" підготували підбірку доступних і корисних страв для вечері.

Салат "Ніжний" із шинкою

Цей легкий, смачний салат сподобається дітям і дорослим. Готується він дуже швидко та легко.

 

Знадобиться 400 г шинки "Білоцерківської" від ТМ "Фарро", 3 огірка середнього розміру, 4 яйця, 150 г твердого сиру, 1-2 зубчики часнику, майонез для заправки, сіль, перець за смаком.

Зваріть яйця круто. Огірки почистіть від шкірки, наріжте соломкою. Сир натріть на крупній тертці. Шинку та яйця наріжте тонкими брусочками. Часник натріть на дрібній тертці або вичавіть через прес. Перемішайте всі інгредієнти, посоліть, але враховуйте, що шинка додасть трохи солоності. Заправте майонезом і подавайте до столу.

Рулет з ковбасою

 

Дуже проста, але водночас цікава страва. Для приготування можна використовувати варену ковбаску "Молочну" чи "Лікарську" від ТМ "Фарро", різні види салямі або шинки загальною вагою 300 г. Також потрібен лаваш, зелень, 100 г майонезу чи сметани, 200 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, листя салату, 2 помідори.

Спершу натираємо сир, змішуємо з подрібненим часником та майонезом або сметаною. Маса повинна вийти не надто густою. Важливо нарізати ковбасу дуже тонкими скибочками. Дрібно рубаємо зелень. Кожен помідор розрізаємо на 6-8 шматків, залежно від розміру.

Формуємо рулет. Змащуємо лаваш сирною начинкою з часником. Зверху розкладаємо ковбасу. Відступивши від найближчого краю 5 см, викладаємо ряд помідорів і скручуємо лаваш у рулет.

Страві потрібно дати постояти 30 хв у холодильнику. Рулет нарізаємо порційними шматками, викладаємо на тарілку з листям салату.

Солянка

Одна з улюблених страв багатьох українців — солянка. Невід'ємним її інгредієнтом є ковбаса та копченості. Від їх якості залежить смак усієї страви.

 

Рекомендуємо обрати "Салямі баварську" чи "Салямі імператорську", варено-копчену ковбасу "Сервелат", сиров'ялену "Іспанську", шинку "Королівську" від ТМ "Фарро". Загалом потрібно 400 г ковбасних виробів. Також знадобляться три сосиски "Женевські".

Крім ковбаси і сосисок, беруть 200 г солоних огірків, 50 г томатної пасти, 40 г вершкового масла, 1 цибулина, 100 г маслин, лимон, зелень та спеції, 2 л м'ясного бульйону на свинячих ребрах.

Злегка обсмажуємо на маслі порізану цибулю. Додаємо солоні огірки, порізані кубиками і смажимо разом із цибулею. Згодом відправляємо в сковорідку томатну пасту, а через хвилину вливаємо ополоник бульйону. Все разом тушкуємо 10 хв.

Тим часом нарізаємо ковбасу, сосиски та шинку. Можна їх також злегка обсмажити на сковороді, солянка вийде ароматнішою. У каструлю з бульйоном додаємо томатну масу з овочами, підготовлену ковбасу і ставимо на вогонь. Солянку солимо, перчимо, кладемо маслини. Після закипання варимо 15 хвилин, додаємо сік половини лимона, заправляємо свіжою зеленню. Готова страва має настоятись 15-20 хв.

Розливаємо солянку в тарілки, подаємо зі шматочком лимона. За бажанням можна додати сметану.

Салат "Улюблений"

На відміну від попередньої страви, цей салат можна приготувати за кілька хвилини.

Знадобиться 200 г напівкопченої ковбаси "Віденської" від ТМ "Фарро", 200 г огірків, по 1 пучку зеленої цибулі та петрушки, банка консервованої кукурудзи, 200 г майонезу, 4 яйця.

Варені яйця, ковбасу та огірки поріжте соломкою. Подрібніть зелену цибулю та петрушку. Додайте консервовану кукурудзу, майонез і перемішайте. Салат готовий, смачного!

Зараз ви читаєте новину «Вечеряти бажано за три години до сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути