понеділок, 25 липня 2011 16:08

Українська стрічка залишилась без нагород на Одеському фестивалі
17

Вікторія та Сергій Тігіпко
Фото: Фото: Ганна Гарієнчик
Богдан Ступка
Олександр Гордон
Єжи Штур

Вихідними стали відомі переможці ІІ Одеського міжнародного кінофестивалю. Відбувалась церемонія у одеському оперному театрі. Червоною доріжкою пройшлися Богдан Ступка, Ада Роговцева, російський режисер Валерій Тодоровський, Сергій та Вікторія Тігіпко, міністр культури України Михайло Кулиняк.

Міністр культури піднявся на сцену й разом із ведучим вечора російським режисером Олександром Гордоном заспівав "Ніч яка місячна, зоряна, ясная".

$15 тис доларів та статуетку "Золотий Дюк" голова журі польський режисер Єжи Штур вручив французькій акторці Софі Каттані. Вона представляє стрічку Селін Ш'ямми "Дівчисько", яку цього року визнали кращою. У ньому йдеться про дівчинку Лору, яка удає з себе хлопчика. Завдяки короткій зачісці й хлопчачим манерам її нова подруга Ліза думає, що це дійсно правда.

"Було страшнувато грати поруч з дітьми. Вони - найкращі актори. Мають природну чарівність, яка була у кожного з нас, але з віком зникла. Звичайно, не можна сказати, що діти грали професійно. Інколи капризували — у футбол хотілося пограти чи ще якось побавитись. Але набагато складніше було працювати з їхніми батьками. Вже як років 5-6 французькі жінки-режисери перестали зосереджуватися на сюжеті й розкривають більш глибокі питання. Насправді цей фільм про чоловіків", - розказала Софі Каттані.

Кращу режисуру назвали у бельгійському фільмі "Убийте мене, будь ласка" режисера Оліаса Барко. Приз глядацьких симпатій отримав дебют Ясміни Самдерелі "Ласкаво просимо до Німеччини". Кращою акторською роботою назвали роль Керен Бергер у ізраїльському фільмі "2 Night". Українська стрічка Олександра Шапіро "Бес пор Nо" залишилася без нагород.

"Бес пор Nо" достойно представив Україну. Він є дуже показовим фільмом для нашого часу. Але, на думку журі, були кращі стрічки, які й отримали нагороди. Фільми у програму обиралися за моєї участі. Журі було важко не потрапити в одну думку зі мною, бо із 14 показаних мав 10 фаворитів. "Дівчисько" дуже майстерно зроблений фільм. Порушує важливі питання, але робить це легко, не дидактично й заслуговує на цю премію", - зазначив кінокритик і арт-директор фестивалю Алік Шпилюк.

Цьогорічний фестиваль відвідали 70 тис глядачів. 2012-го фестиваль проходитиме з 13 по 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «Українська стрічка залишилась без нагород на Одеському фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі