вівторок, 26 липня 2011 18:07

В Одесі може пройти церемонія вручення європейських "Оскарів"

В Одесі може пройти церемонія вручення європейських "Оскарів"

Церемонія вручення премії Європейської кіноакадемії (European Film Awards) може відбутися 2014-го в Одесі.

"Керівництво Європейської кіноакадемії було гостями Одеського кінофестивалю і оцінювало перспективи міста у цьому напрямку. Після того як вони поїхали, я отримав від них листа. Вони дуже задоволені тим, що побачили і як все організовано. Перспективи були оцінені як гарні, але остаточне рішення ще не прийнято. Європейська кіноакадемія має все оцінити, тому що не тільки Одеса є претендентом", - повідомив Gazeta.ua кінокритик Алік Шпилюк.

Незабаром розпочнуться переговори щодо конкретних умов, які повинна буде надати Україна. Одним з важливих пунктів для Європейської академії кіно є розвиток інфраструктури готелів високого класу.

"Пропозиції проведення церемонії у певному місті мають гарантувати три сторони. Держава в особі уряду, мінкультури чи державної агенції з питань кінематографії. Саме місто, тобто місцева влада, і мають гарантувати українські спонсори, тому що це дуже дорогий проект", - сказав Шпилюк.

Щорічна премія European Film Awards також відома як премія "Фелікс". Цю нагороду започаткували 1988-го на противагу американському "Оскару". Вона вручається в різних містах Європи, але раз на два роки проводиться в Берліні. Столиці Німеччини віддали право на кожне непарне вручення, бо церемонія вперше пройшла саме в цьому місті. У різні роки переможцями European Film Awards ставали відомі режисери Роман Поланскі, Міхаель Ханеке, Педро Альмодовар та Ларс фон Трієр.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі може пройти церемонія вручення європейських "Оскарів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі