понеділок, 29 квітня 2024 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські війська мають нові проблеми - ЦНС

Російські війська мають нові проблеми - ЦНС
На окупованих територіях на Донеччині помітна деморалізація серед особового складу окупантів. Фото: eastnews.ua

На Донбасі на тимчасово окупованих росіянами територіях Донеччини помітна деморалізація серед особового складу ворога.

Через великі втрати серед особового складу та техніки противника за березень у лавах росіян значно знизилися показники наступальних здібностей, повідомляє Центр національного спротиву.

"Особливо критично в Бахмутському районі поблизу населеного пункту Часів Яр. Такі дії призводять до зниження морально-психологічного стану, внаслідок чого виникають прояви непокори молодшої ланки до своїх відрядників тактичного рівня", - сказано в повідомленні.

У ЦНС також виділили байдуже ставлення командирів до свого особового складу як фактор деморалізації. Крім цього, на окупантів впливає активне та ефективне застосування Силами оборони України дронів-камікадзе та іншого західного озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують продавати "віджате" в українців житло

"Існують чинники, які негативно впливають на російські війська. Це низька підготовка окупантів до наступу; низький рівень укомплектованості навченим особовим складом та новими зразками озброєння; відсутність можливості піти у відпустку; відсутність ротацій", - заявили у Центрі національного спротиву.

Розпочалася 796-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 131 бойове зіткнення, повідомив уранці 29 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська мають нові проблеми - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути