четвер, 16 червня 2011 09:50

Нафта піднялася з 4-місячного мінімуму і продовжує дорожчати

Нафта піднялася з 4-місячного мінімуму і продовжує дорожчати

Ціна нафти марки WTI зростає під час ранкових торгів у четвер, піднімаючись із зафіксованого напередодні мінімуму за 4 місяці, оскільки інвестори визнали 4,6%-ве падіння за підсумками торгів у середу надмірним.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Крім того, підтримку ринку надають очікування зростання попиту на нафту в КНР.

Вартість липневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 8:05 виросла на $ 0,51 (0,54%) щодо рівня 15 червня - до $ 95,32 за барель.

У середу цей ф'ючерс впав в ціні на $ 4,56 (4,6%) - до $ 94,81 за барель - мінімуму з 22 лютого. При цьому темпи падіння ціни стали максимальними з 11 травня.

У результаті, зазначає аналітик Commodity Broking Services Джонатан Барратт, вартість нафти знизилася "до нижньої межі цінового коридору".

"Ринок вже опускався до цього рівня кілька разів, і щоразу ми спостерігали відскік", - заявив експерт.

Нафта марки WTI торгується в діапазоні від $ 93,57 до $ 113,93 за барель з 22 лютого, коли лівійський лідер Муамар Кададфі заявив, що буде боротися з повстанцями "до останньої краплі крові".

У третьому кварталі КНР може знадобитися додатково близько 1 млн т дизельного палива на місяць, щоб місцеві електростанції могли забезпечити країну необхідним обсягом електроенергії. При цьому, сім великих НПЗ, які в цілому можуть поставляти на ринок порядку 35,25 млн т дизельного палива на рік, будуть закриті для проведення планового обслуговування.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на серпень на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 піднялося на $ 0,99 (0,88%) - до $ 114 за барель.

У середу цей контракт опустився в ціні на $ 6,34 (5,3%) - до $ 113,01.

Зараз ви читаєте новину «Нафта піднялася з 4-місячного мінімуму і продовжує дорожчати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути