четвер, 08 вересня 2011 16:27

Кияни вже кілька діб сидять без газу

Кияни вже кілька діб сидять без газу

6 вересня жителям столичної хрущовки № 13/15 по вул. Коперника на Лук'янівці відключили газ.

"Пояснили, що немає тяги, газ нікуди не йде, ніби небезпека. Але жодної комісії, яка прийшла і перевірила це, у нас не було. Плита і колонка не працюють, їсти приготувати не можу. Я інвалід першої групи, пересуваюсь на колясці", - розповів Сергій Красильніков з квартири № 26.

Єдине, що рятує чоловіка - електрочайник, може собі заварити чай або запарити вівсянку.

"Вже думки є сісти десь під Киврадою із пов'язкою на голові. Яка різниця там голодувати чи вдома, - розповів Сергій Петрович. - Газ відключили через те, що поруч будується висотка Київміськбуду. Вони щось неправильно роблять. Міська влада повинна зупинити будівництво, аби фірма-забудовник усунула всі недоліки. А вони нас чомусь наказують, це три під'їзди по 15 квартир, багато маленьких дітей".

Після того, як поруч із будинком почали зводити багатоповерхівку несучі стіни пішли тріщинами.

"Сходи від стіни відійшли на три сантиметри. А сусідку мою та її квартиру видно сі ходів, така там тріщина. Коли состав метро під нами їде, все ходуном ходить, а тут ще це будівництво. Наша п'ятиповерхівка може просто скластись. І хто буде винний?" - обурився Красильніков.

Ще у травні він ходив на прийом до очільника міста Попова, просив допомогти, той пообіцяв розібратись.

"Київгаз", у свою чергу, вважає, що запобіг трагедії. Був змушений відключити від газопостачання будинок, щоб зберегти життя людей. Дії повністю узгодив з "Держгірпромнаглядом". Причина у перебиванні та відсутності тяги димоходів, внаслідок чого чадний газ накопичується в оселях. Димарі перестали нормально функціонувати після того, як поруч із будинком № 13/15, "Київміськбуд" звів новий житлово-офісний центр. Через безпосередню близькість будівель одна від одної створюється зона вітрового підпору і димар починає функціонувати у зворотному напрямку, - тобто не виводить продукти горіння назовні.

"З мешканцями проводилася робота, регулярно розклеювалися попередження про небезпеку і необхідність відключення обладнання. Але, враховуючи той факт, що власники квартир не пускали співробітників "Київгазу" в оселі і неодноразово знищували ці оголошення, було прийнято рішення про повне відключення будинку від газопостачання", - зазначають у "Київгазі".

"Всі дипломатичні та юридичні методи впливу повністю вичерпані. Щоб запобігти можливим негативним наслідкам для мешканців будинку, було прийнято єдино правильне рішення - відключити будинок від газопостачання. І будь-яка комісія, яка захоче перевірити юридичну доцільність і правомірність дій "Київгаз", підтвердить, що це законно", - розповів Сергій Горовий, голова правління "Київгаз".

Зараз ви читаєте новину «Кияни вже кілька діб сидять без газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути