середа, 01 травня 2024 11:47

У Києві визначилися, що буде з легендарною "літаючою тарілкою" на Либідській

У Києві визначилися, що буде з легендарною "літаючою тарілкою" на Либідській
У Києві визначилися, що буде з легендарною "літаючою тарілкою" на Либідській. Фото: facebook.com/DIAM.Ukraine

Реконструкція нежитлових будівель у столиці, у провулку Руслана Лужевського, поруч із будівельним майданчиком ТРЦ Ocean Mall не зачепить будівлю, відому як "літаюча тарілка".

Йдеться про будівлю Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації (УІНТЕІ). Як повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Facebook, "тарілка" внесена до переліку пам'яток архітектури та монументального мистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арку Дружби народів зносити не будуть, а замість цього перейменують

Державна інспекція архітектури та будівництва видала ТОВ "Проспект" дозвіл на реконструкцію нежитлових будівель поруч із проєктом торговельно-розважального центру.

"Будівля "тарілки", на якій в даний час згідно з проєктом реставрації та виданого раніше дозволу, проводяться ремонтно-реставраційні роботи, буде повністю збережена без зміни головного фасаду, композиційної об'ємності трьох різно-великих форм, лінзоподібного об'єму з планувальною схемою та функціональним призначення кінолекційної зали, що є основним предметом охорони", - йдеться у повідомленні.

При цьому об'єкти реконструкції, які примикають до будівлі УІНТЕІ, проте не є пам'ятками архітектури, за проєктом будуть об'єднані в одну будівлю ТРЦ.

Раніше повідомлялося, що замовник реконструкції ТОВ Проспект звертався до ДІАМ за дозволом ще 2022 року, однак отримав відмову через суттєві зауваження.

Компанія отримала відповідний дозвіл після усунення недоліків і надання необхідного пакета документів. У той же час "літаюча тарілка" на Либідській була внесена до реєстру пам'яток архітектури та монументального мистецтва у 2020 році.

Фонд держмайна України 2021 року продав на приватизаційному аукціоні адміністративні будівлі, що примикають до будівлі. Покупцем стало ТОВ БК "Будівельні технології", що виступає підрядником на будівництві ТРЦ Ocean Mall, інвестором якого є бізнесмен Вагіф Алієв.

Зараз ви читаєте новину «У Києві визначилися, що буде з легендарною "літаючою тарілкою" на Либідській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути