четвер, 15 вересня 2011 20:43

"Беркут" вкрав 400 футболок з написом "Спасибо жителям Донбаса за президента ананаса"
29

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні на столичному Майдані Незалежності співробітники "Беркуту" розігнали акцію "Сенкью донбас піпл". Вони силою забирали коробки з футболками з написом "Спасибо жителям Донбаса за президента ананаса". Потім під крики натовпу "Воры!" побігли в бік Хрещатика.

О 18.00 тут розпочалась благодійна акція, яку проводять працівники підприємства "ПростоПрінт".

"Спочатку ми отримали два дозволи: одне на проведення мирного зібрання, друге - на продаж футболок. А потім продавати не дозволили. Ми будем футболки дарувати, а отримувачі будуть кидати у коробку благодійні внески. За чоловічу футболку 90 гривень, за жіночу - 95. Чашки за 50", - пояснив перед початком акції директор "Простопрінту" Денис Олейников.

Всі працівники фірми одягнені в чорні футболки з білими написами "Не бойся".  Навколо збирається три десятки людей.

О 18.00 з'являються працівники "Беркуту", відтискають працівників фірми від натовпу. Нічого не пояснюють. Через їхні голови люди міняють футболки на гроші.

"Спасибо жителям Донбасса!" - голосно скандує натовп.

О 18.11 "беркутівці" силою відбирають декілька коробок, починається штовханина. Чути дзвін розбитих чашок. Перехожі падають. "Беркут" відсуває натовп. Правоохоронці колоною біжуть в бік Хрещатику.

"Воры! Воры! Отдайте футболки! Менти хочуть носити футболки з "ананасами", - кричать їм у спину.

Чоловік на вигляд років 40-ка піднімає десяток складених футболок, ховає під кофту та тікає. Відбігши, дістає та розглядає, що там написано.

"Треба ховати. Здається, зараз їх будуть забирати, - киянка Тетяна Сєрова пхає у маленьку сумочку футболку. - Я спеціально для чоловіка приїхала купити, дуже просив".

Решту сувенірів, які не відібрали жваво розкуповують.  За півгодини ті ж "беркутівці" стоять навпроти метро Хрещатик.

"Мы не видели и не брали никаких футболок", - відповідають кореспонденту Gazeta.ua. Показують на головного. Це повний чоловік у міліцейській формі та окулярах.

"Вы мешаете мне работать", - каже нам.

"Сейчас пойдете в ТВМ, там вам под расписку отдадут коробки", - звертається до депутата Київради Олександра Бригинця та координатора громадянського руху "Спільна справа" Олександра Данилюка.

Олейников порахував, що міліціонери забрали близько 300-400 футболок. Акція на Майдані Незалежності триває до 21.00.

Нагадаємо, 6 вересня роботу "ПростоПрінт" блокували співробітниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю. Правоохоронці конфіскували все обладнання, мотивували свої дії підозрами на підробку сувенірної продукції до ЄВРО-2012. Компанія ж пов'язує це з тим, що випускала футболки з відомим написом "Спасибо жителям Донбаса...".

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" вкрав 400 футболок з написом "Спасибо жителям Донбаса за президента ананаса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

254

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути