четвер, 17 листопада 2011 15:24

"Матір'ю не торгують" - селяни скандують проти закону про продаж землі

"Матір'ю не торгують" - селяни скандують проти закону про продаж землі

Під Верховною Радою проходить мітинг проти прийняття законопроекту про продаж землі. Близько 50 мітингувальників закріпили на паркані перед ВР плакати "Землю напродаж - селян в резервацію!" та "Дерибан землі - зашморг на село". Вони також тримають плакати "Нет коррупции", "Ми - не раби", "Ні - дерибану землі" та "До відповідальності зрадників народу". У мітингувальників у руках прапори партії відродження села та державні прапори. Деякі плакати виготовлені зі шпалер та картонних коробок від побутової техніки.

"Сьогодні ВР планує прийняти закон про продаж землі сільськогосподарського призначення. Цей законопроект не відповідає інтересам українського народу, він не захищає інтереси пересічних землевласників. Закон спрямований на те, щоб приватизувати державну землю, але земля повинна належати державі. Не можна продавати землю. Це - наша мати. Матір'ю не торгують", - сказав один з організаторів Петро Шелех, голова Миколаївської обласної асоціації фермерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські чорнобильці готові безстроково голодувати

Організатори мітингу: Асоціація фермерів України, Комітет захисту рідної землі та інші громадські організації. За словами Петра Шелеха, вони очікують, що під ВР прийде близько 500 людей.

Поруч з мітингувальниками - 7 міліціонерів. За 20 метрів - стоїть близько 20 співробітників "Беркуту".

Мітингувальники кричать у мікрофон: "Якщо Верховна Рада прийме цей закон, то їм місця на цій землі не буде". Вони впевнені, що в разі прийняття цього законопроекту землю за безцінь куплять олігархи та бандити, а прості селяни змушені будуть на них батрачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Афганці під Радою - це репетиція соціальної революції в Україні"

Зараз мітингувальники принесли до ВР генератор та аудіоколонки. На разі вони скандують: "Банду геть!" та "Януковича на нари!", "Ганьба", "Хама на мило".

"Ми не хочемо земельку продавати, бо вона буде нам служить. Якщо ж її продадуть, то вже завтра вона не наша буде. Сьогодні продав землю за безцінь - гроші в кармані, а завтра ці гроші будуть у кармані в бандита", - один з мітингувальників, активісит наметового містечка під Печерським судом Олексій Караульний.

Зараз ви читаєте новину «"Матір'ю не торгують" - селяни скандують проти закону про продаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути