пʼятниця, 04 грудня 2009 10:35

Медведєв поговорив в Папою Римським про економіку і політику

Медведєв поговорив в Папою Римським про економіку і політику

Перша особиста зустріч президента Росії Дмитра Медведеэа з Папою Римським Бенедиктом XVI, що відбулася в минулий четвер увечері, продовжувалася 30 хвилин і "пройшла у виключно дружній атмосфері, характерній для відносин між Російською Федерацією і Святим Престолом", йдеться в поширеному тут комюніке папської служби друку.

Незважаючи на робочий характер візиту, високому гостю був наданий прийом по вищому рівню ватиканського протоколу з дотриманням всіх почестей, належних главі великої держави: почесна варта швейцарських гвардійців, церемоніальний прохід у супроводі нотаблей папського двору по анфіладі парадних залів в "свята святих" Апостольського палацу.

Перш ніж переступити поріг особистої бібліотеки, що слугує понтифіку представницьким кабінетом, президент провів коротку бесіду з державним секретарем (главою уряду) Святого Престолу кардиналом Тарчізіо Бертоне.

У ній взяли участь керівник папського зовнішньополітичного відомства архієпископ Доменік Ламберті та представник РФ при Ватикані посол Микола Садчіков. Була досягнута домовленість про підвищення рівня міждержавного представництва - відповідно в посольство РФ при Ватикані і папську нунціатуру в Москві, як передбачається документами, підписаними напередодні Дмитром Медведєвим. Ці зміни будуть здійснені до кінця поточного року, повідомили представники папської адміністрації.

Під час бесіди глави російської держави з понтифіком були обговорені питання "міжнародного економічного і політичного стану і нинішні виклики миру та безпеці", наголошується в комюніке. Розглядалися також "культурні і соціальні проблеми, що представляють взаємний інтерес, такі як сімейні цінності і внесок віруючих в життя Росії". Була дана висока оцінка діалогу між Святим престолом і Російською православною церквою.

Італійське агентство АНСА підкреслює "величезне значення цієї зустрічі для багатовікової історії відносин між Москвою і Римом", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв поговорив в Папою Римським про економіку і політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути