вівторок, 20 квітня 2010 09:27

Назвали дату ракетного удару Ірану по США

Назвали дату ракетного удару Ірану по США
При наявності достатньої зовнішньої допомоги Іран, ймовірно, до 2015 року розробить і випробує міжконтинентальну балістичну ракету (МБР), здатну досягти території США, говориться у звіті Пентагону, який був представлений у понеділок в американському Конгресі.

За термінами досягнення Іраном технологій, що дозволяють створювати ракети дальнього радіусу дії, у Вашингтоні уважно стежать. США звинувачують Тегеран у розробці ядерної зброї і виступають за введення проти Ісламської республіки нових економічних і політичних санкції. Іран заперечує звинувачення і стверджує, що його ядерна програма має винятково мирний характер.

"Ядерна програма Ірану і його бажання залишити відкритою можливість створення ядерної зброї є центральною частиною стратегії стримування", - говориться у звіті, який цитує Reuters.

У січні американські військові спробували, але не змогли відбити змодельований іранський ракетний удар по США. Ці невдалі маневри, які коштували платникам податків 150 мільйонів доларів, проходили в одному з районів Тихого океану. Ця спроба не вдалася через несправність радіолокаційної станції, побудованої компанією Raytheon.

Поки не відомо, чи є остання оцінка ракетних технологій Ірану відходом від Аналітичного доповіді розвідувальних служб, яка представлена у травні 2009 року. Тоді експерти вважали, що Тегеран навряд чи зможе створити ракети далекого радіусу дії в період між 2015 і 2020 роками. Так стверджували американські посадові особи, які бачили цю доповідь.

Голова комітету Палати представників з питань збройних сил Айк Скелтон назвав останній меморандум "повною картиною про військову ситуацію в Ірані".
Взгляд
Зараз ви читаєте новину «Назвали дату ракетного удару Ірану по США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути