субота, 19 травня 2012 18:40

У Черкасах дівчата проїхались на велосипедах у сукнях та спідницях
16

Велосипеди в дівчат прикрашені кульками, квітами та стрічками
Фото: Фото: Захар Колісніченко
Сестри-близнючки Аня та Катя Мережки
Близько 30 представниць прекрасної статті проїхали по місту на велосипедах від площі Дружби Народів до Долини Троянд

У Черкасах сьогодні пройшов велопарад дівчат. Близько 30 представниць прекрасної статті проїхали по місту на велосипедах від площі Дружби Народів до Долини Троянд - це трохи більше двох кілометрів.

О 12:00 на площі 9 дівчат з велосипедами, 8 хлопців, 6 фотографів та представники ЗМІ. Велосипеди в дівчат прикрашені кульками, квітами та стрічками. Такою була умова участі у велопараді. Самі дівчата переважно у сукнях та спідницях.

Руслана Понмаренко взута в світло-коричневі чобітки на підборах, на шиї в неї рожеве боа.

"Я ще з дитинства катаюся на велосипедах. Мені це дуже подобається. Я брала участь у багатьох велопоходах. Усіх дівчат закликаю брати участь у таких заходах і популяризувати їзду на велосипеді як найкращий вид відпочинку", - сказала вона.

Дівчат на велосипедах стає більше. Сестри-близнючки Аня та Катя Мережки приїхали на однакових велосипедах "Десна" в супроводі батька Андрія.

"Я люблю їздити на велосипеді, відкрив цей вид транспорту для себе лише рік тому. Діти так само їздять. От ми і приїхали сюди, щоб добре провести суботу, підтримати здоровий спосіб життя, привернути увагу водіїв до велосипедистів", - розповів Андрій Мережко.

Хлопці одягають помаранчеві жилети, перевіряють рації. Вони будуть супроводжувати дівчат.

"Ми сьогодні обслуговуючий персонал. Будемо охороняти дівчат, щоб їх фанати по дорозі не покрали", - зауважив посміхаючись Олександр Івченко, на ньому шолом і костюм для їзди на велосипеді.

О 12:27 на проїжджій частині бульвару Шевченка велосипедистки формують колону. На чолі колони автомобіль ДПС з увімкненими маячками. З боків та позаду – хлопці в яскраво-оранжевих желетах. Колона рушає. Перехожі дивуються з такої кількості дівчат на роверах, фотографують їх та знімають на відео.

"Ще ніколи стільки дівчат на велосипедах одночасно не бачив. І не знаю чи ще коли й побачу. Ще й всі красиві такі. А сигнали де? Дзвіночки? Сигнальте дівчата!" – гукає із зупинки чоловік років 55.

Автомобілісти за парадом спостерігають з посмішками.

О 12:50 велосипедистки заїжджають до Долини Троянд. Дівчата шикуються для спільної фотографії.

"Хотілося б більше їхати. Я люблю кататися на довгі дистанції. Катаюся вже три роки і вважаю, що велосипед ? чи не найкращий сортивний снаряд для дівчат. Дуже дякую організаторам за такий чудовий і веселий захід", - ділиться враженнями після велопараду Наталі Данилюк. В неї губи підфарбовані червоним кольором, на талії червоний тоненький поясок. Весь одяг на ній чорного кольору, велосипед теж чорний. На багажнику її велосипеда дві коробки від взуття перев?язані червоною стрічкою.

Організатори параду Федір Гонса та Олена Резолюта задоволені, що їх ініціативу підтримала така кількість людей.

"Мені сподобалося. Люди зупинялися, дивувалися, посміхалися. Думала, що буде менше дівчат, що вони не прикрасять велосипеди. Вперше такий велопарад провів київський велоклуб. Ще такі велопаради проводилися у Львові та Івано-Франківську. У Львові такий парад був уже тричі, а в нас цей перший. Сподіваюся, проведемо такий захід і наступного року", ? поділилася враженнями Олена, 17 років.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах дівчата проїхались на велосипедах у сукнях та спідницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути