четвер, 02 травня 2024 15:51

У Києві спостерігаються величезні черги біля ТЦК: яка причина

У Києві спостерігаються величезні черги біля ТЦК: яка причина
У Києві спостерігаються величезні черги біля трьох районних ТЦК. Фото: Магнолія-ТВ

У Києві спостерігаються величезні черги біля трьох районних ТЦК та СП.

Скупчення чоловіків у кількості 50 та більше осіб було помічене біля Солом'янського, Дарницького та Деснянського військкоматів. Про це пише ТСН.

Як розповідають у чергах - більша частина людей прийшли до ТЦК саме оновити свої данні, багато тих, хто прийшов з заявою на відстрочку, чимало студентів, яким потрібні довідки для навчання. В черзі також є старшокласники, випускники шкіл, яким потрібно стати на облік.

Дехто з чоловіків приходить сюди другий день поспіль, бо черга дуже повільно просувається - опрацювання однієї особи займає приблизно годину часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували список документів, які знадобляться для оновлення даних в ТЦК

Військові кажуть, що черги до ТЦК були і раніше, просто на них не звертали уваги. Зараз вони стали трохи більшими, але ніякого авралу немає.

У Міноборони запевнили, що альтернатива стояння у чергах під ТЦК та СП з'явиться після того, як закон про мобілізацію набуде чинності - 18 травня.

З цієї дати має запрацювати електронний кабінет військовозобов'язаного, принаймні його базова версія та тоді ж мають розпочати прийом документів у ЦНАПах, які вже начебто готові до такої роботи - лише очікують на постанову Кабміну, яка все врегулює.

"З 18 травня оновити свої дані можна буде у ТЦК та СП, ЦНАП, а також дистанційно - у електронному кабінеті військовозобов'язаного. Зараз триває робота над його створенням, враховуються всі нюанси пов'язані з кіберзахистом інформації", - розповів виданню речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Упродовж останніх днів біля ТЦК та СП зросли черги з чоловіків, які хочуть оновити свої військово-облікові дані.

Але це не добровольці чи ті, хто отримав повістку, а переважно люди, які мають відстрочку від мобілізації або бронювання. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив начальник служби звʼязків із громадськістю Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Роман Істомін.

Зараз ви читаєте новину «У Києві спостерігаються величезні черги біля ТЦК: яка причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути