понеділок, 02 листопада 2009 11:18

У Росії поширюється епідемія "свинячого" грипу

У Росії поширюється епідемія "свинячого" грипу

На Камчатці, в Приморському краю і Бурятії грип A/H1N1 підтверджений у 216 чоловік, на Ставропіллі виявлений ще один випадок захворювання. Високопатогенний грип охоплює все нові та нові регіони. Так, перші випадки A/H1N1 підтверджені в Приамур"ї і на Колимі. За словами місцевої влади, важких і летальних випадків немає. Медики закликають використовувати особисті засоби захисту і не відвідувати масові заходи. Тим часом в аптеках виявляються факти завищення цін на противірусні препарати.

За даними на понеділок, на Камчатці грип A/H1N1 діагностований у 54 чоловік. Як заявила в понеділок міністр охорони здоров"я краю Тетяна Лемешко, 35 хворих госпіталізовано, стан 22 з них оцінюється як середньої важкості, у останніх захворювання протікає в легкій формі. За словами міністра, важких випадків немає.

- У Приморському краю кількість хворих досягла 90 осіб

- У Бурятії за вихідні захворіли більше 30 чоловік

- На Ставропіллі виявлений ще один випадок захворювання

- Перші випадки A/H1N1 підтверджені в Приамур"ї та на Колимі

Новий грип реєструється в Петропавловську-Камчатському і Елізівському районі краю. Основна маса хворих - діти (37 осіб). Госпіталізація проводиться в крайову дитячу інфекційну лікарню і центр СНІДу в Петропавловську-Камчатському та в центральну районну лікарню в місті Елізово.

У зв"язку з розповсюдженням інфекції введена заборона на проведення масових заходів для дітей і школярів. Посилений контроль за епідемічною ситуацією.

У мережі аптек Петропавловська-Камчатського виявлені факти завищення цін на лікувальні препарати, зокрема "Арбідол" - на 20%. Краєва влада звернулися в прокуратуру з проханням провести перевірку по даному факту.

У місті Благовещенську Амурської області зареєстровано два випадки лабораторно підтвердженого пандемічного грипу типу A/H1N1. "Один з хворих - студент вузу. В даний час обидва відпущені додому на амбулаторне лікування", - повідомили в понеділок в прес-службі управління Роспотребнадзора по Амурській області.

Перші випадки зараження високопатогенним грипом A/H1N1 також зафіксовані в Магадані, повідомляє прес-служба адміністрації області з посиланням на віце-губернатора Анатолія Положієва.

"Поки захворювання протікають в легкій формі. Ми цю ситуацію прогнозували і до неї готувалися. Сьогодні у нас розроблений план дій, є необхідний запас лікарських засобів, визначені медичні бригади на випадок надання екстреної допомоги хворим", - сказав Положієв в понеділок на позачерговому засіданні санітарно-протиепідемічної комісії.

У повідомленні наголошується, що комісія розробила і прийняла ряд додаткових заходів зі стабілізації епідемічної ситуації в регіоні. Зокрема, вирішено вести аналіз захворюваності грипом і ОРВІ з оцінкою рівня захворюваності серед вагітних і ступеня важкості перебігу захворювань, а також забезпечити медичне спостереження за вагітними жінками.

Головам учбових закладів вищого і середнього спеціального освіту наказано організувати носіння захисних масок студентами.

Керівникам туристичних фірм рекомендовано інформувати клієнтів про небезпеку зараження інфекцією. Батьків просять утриматися від відправки дітей за межі Магаданської області на час осінніх канікул.

За даними прес-служби, учасники засідання відзначили, що у разі потреби осінні канікули в школах Магадана можуть бути продовжені. Всім громадянам рекомендовано обмежити вихід з будинку без необхідності, особливо в місця скупчення великої кількості людей, а також провести звичайні протигрипозні профілактичні заходи. У разі появи перших ознак захворювання не займатися самолікуванням, а негайно викликати лікаря

newsru.com

Зараз ви читаєте новину «У Росії поширюється епідемія "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути