неділя, 06 грудня 2009 12:56

Ющенко і Тимошенко привітали українських військових зі святом

Ющенко і Тимошенко привітали українських військових зі святом

Сьогодні українські військові святкують День Збройних сил. З професійним святом військових вже привітали президент України Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. У керівництві держави стверджують, що українська армія за останніх 5 років досягла "обнадійливих успіхів".

Як наголошується у вітанні глави держави, "нашій сучасній армії виповнюється 18 років, але її духовну силу живить більш ніж тисячолітня традиція бойової доблесті захисників свободи і незалежності України", повідомляє прес-служба глави держави.

За словами президента, сьогодні Збройні сили України - це боєздатна армія, передова зброя і техніка, високий потенціал військовослужбовців.

"Головна сила армії - український воїн, вірний патріот, людина честі і обов"язку, яка стоїть на варті держави і народу", - підкреслив Ющенко.

Він відзначив, що як Президент України і Верховний головнокомандуючий приділяє постійну увагу зміцненню обороноздатності армії, забезпеченню гідних умов життя і служби військовослужбовців.

"Наша мета - створити модерну професійну армію, яка повністю відповідатиме євроатлантичним стандартам", - підкреслив глава держави.

За його словами, "за останніх 5 років ми досягли обнадійливих успіхів в проведенні військових реформ - підписано новий Стратегічний план застосування збройних сил України, розроблена нова система їхнього комплектування. Армія отримала майже 80 нових зразків озброєння і техніки".

Президент відзначив, що, незважаючи на труднощі з фінансуванням, українська армія зберегла належну боєготовність, і висловив за це подяку керівництву ЗСУ і всім військовослужбовцям.

"Упевнений, що ви завжди будете з честю виконувати святий обов"язок і захищати Батьківщину", - відзначив Ющенко.

У свою чергу Тимошенко підкреслила, що завдяки мужності і професіоналізму під час миротворчих операцій українські військовослужбовці заслужили молодій армії незалежної України пошану і визнання у багатьох народів світу.

Вона висловила подяку військовослужбовцям за чесну, добросовісну і самовіддану ратну службу, за те, що навіть в умовах світової фінансової кризи Збройні сили демонструють високий рівень боєздатності, майстерність, надійності і сприяють стабільності в українському суспільстві.

Прем"єр запевнила, що уряд України докладає всіх зусиль для подальшого розвитку ЗСУ, забезпечення гідних соціальних стандартів військовослужбовцем і їхнім сім"ям, працівникам і ветеранам військової служби.

Відзначимо, що в Україні вже тривалий час відсутній міністр оборони. Президент періодично висуває на цю посаду кандидатуру Юрія Єханурова, якого неодноразово звинувачували в зловживанні службовим становищем.

Армію обсіли борги, в окремих військових частинах за борги періодично відключають електрику. У 2009 році бойова підготовка Збройних сил України профінансована лише на 8% від мінімальної потреби.

Самі військові вважають, що українська армія "успішно пройшла етап виходу з підпорядкування Міністерству оборони СРСР, але наступний етап - створення національних Збройних сил так і не подоланий", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Тимошенко привітали українських військових зі святом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути