пʼятниця, 14 жовтня 2011 07:45

"Янукович приснився. Біжу забирати з банку всьо до копійки"

У вересні українці забрали з банківських депозитів 3 млрд грн. Це вдвічі більше, ніж у серпні.

Житель Черкас Максим Поволоцький, 27 років, тримав 10 тис. грн у "Приватбанку". Забрав минулого тижня.

— Краще я щось куплю, ніж ці гроші пропадуть. Хочу фотоапарат-"дзеркалку". Він мені не дуже й треба. Але принаймні потім можна буде продати, — каже.

Наталя Квасова, 63 роки, із селища Літин на Вінниччині, гроші тепер тримає в домашньому сейфі.

— Кожен місяць відкладаю по 50 доларів. Я — пенсіонерка. Хата, город — свої. Купую лише молоко і хліб. Збирала на шубу, тепер на машину. У банк гроші не покладу. Хоча якби покласти мої 5 тисяч доларів під проценти, була би вигода. Але боюся, що обмануть.

Вінничанин 62-річний Володимир Журук забрав 50 тис. грн із банку минулого вівторка.

— У мене срок депозиту кінчається в грудні. Але син подзвонив. Сказав, буде нова криза, ще більша як 2008 року. Він розумний, працює за кордоном. А в понеділок приснився  Янукович. Ніби я йому винен гроші. Хоч і твердо помню, що я нічого не позичав. І він знає, що мої гроші в банку лежать. Зранку я схопився мокрий. Кажу до своєї баби: "Янукович приснився. Біжу забирати з банку всьо до копійки". Того ж дня написав заяву і забрав усю суму. Куплю краще долари в знайомого. Він міняє гроші на базарі. Ми все життя скромно жили. Ці гроші получив років сім тому. Продав батьківську хату в селі.

Люди забирають вклади, бо бояться обвалу гривні, упевнений радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ, 36 років.

— Національний банк спровокував ажіотаж навколо валюти, увівши нові правила її продажу. Із літа українці вже були налякані прогнозами про можливий обвал гривні. А восени Нацбанк ще й посилив негативні очікування. Хоча попит на валюту залежить найбільше від ситуації в країні. Тому люди й знімають гроші.

Курс гривні до кінця року буде більш-менш стабільним, каже банкір.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович приснився. Біжу забирати з банку всьо до копійки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути