середа, 14 вересня 2011 14:24

6-річного полтавчанина витягли з квартири, що палала
5

Фото: Фото: Сергій Рибалко

В Полтаві по вул. Леніна 122 загорівся балкон другого поверху п'ятиповерхівки. За півгодини вогонь перекинувся на третій та четвертий поверх. Згоріло три балкони й частково одна квартира. В 94-й квартирі батьки лишили самого шестирічного Михайла Майбороду. Під час пожежі він сховався за батарею в кухні. Його через вікно витяг мешканець дому 26-річний Вадим Бичкола.

Сім'я Михайла втратила майже все майно.

"Я пішла на роботу влаштовуватись", - розповіла матір хлопця. - Сина залишила одного вдома. Не раз вже так робила".

Михайло повідомив, що цілий ранок дивився мультики. Потім з балкону почув запах диму. Побіг на кухню, побачив вогонь і багато людей. Від страху забився під батарею. За кілька хвилин його витяг Вадим Бичкола.

"Сидів на лавочці, курив", - розповів хлопець. - Дивлюсь, з другого поверху валить дим. Побіг туди, став дзвонити в двері. Відповів якийсь малий. Сказав, що його закрили, а ключів не має. Не довго думаючи, попередив сусідів про пожежу і побіг на низ. В цей час вогонь розгорівся. Я виліз на карниз над під'їздом. По газовій трубі доповз до кухонного вікна, розбив його і витяг хлопця. Переліз із ним до карниза і спустився на землю. Зараз дивлюсь на цю відстань і не розумію як я не зірвався. Руки досі тремтять".

Майже годину люди самостійно гасили вогонь. Потім викликали пожежників.

"Нас викликали о 9.24, - зазначив начальник оперативно-координаційного центру міністерства надзвичайних ситуацій Олександр Лисенко. - На момент прибуття уже все горіло. Ми відразу вивели з дому семеро людей, а за годину погасили пожежу".

Зараз ви читаєте новину «6-річного полтавчанина витягли з квартири, що палала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути