четвер, 18 серпня 2011 08:59

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі серйозно хворий і готовий втекти за кордон?

Каддафі серйозно хворий і готовий втекти за кордон?

Лівійський лідер Муаммар Каддафі, можливо, хворий і готовий покинути країну, передавши владу міністру юстиції Мухаммаду аль-Камоді. Про це 17 серпня повідомляє портал Albawaba з посиланням на джерело у військовому командуванні Лівії.

За словами військового, ім'я якого не називається, Каддафі покине Лівії в тому випадку, якщо повстанці оголосять про припинення вогню, а операція НАТО в країні буде завершена. Джерело Albawaba додало, що 17 серпня в аеропорту Тріполі приземлилися два літаки Airbus з Південної Африки. В одному з них перебувала якась делегація, а в іншому пасажирів не було. Як вважає джерело, ці літаки готові доставити Муаммара Каддафі, а також членів його сім'ї та деяких чиновників лівійського уряду до Венесуели.

Albawaba відзначає, що все описане вище, можливо, результат переговорів Тріполі з повстанцями, які зараз, за інформацією порталу, ведуться в Тунісі. Також повідомляється, що спеціальний посланець президента Венесуели Уго Чавеса прибув в туніське місто Джерба, де зустрівся з представниками режиму Каддафі.

Деякі джерела Albawaba заявляють, що лівійський лідер серйозно хворий і потребує термінового лікування за межами країни. Повідомляється, що Каддафі направив до Тунісу і Малі свого головного радника Башира Салеха, щоб той зустрівся з представниками Великої Британії та Франції, і знайшов можливі шляхи вивезення полковника і його сім'ї з Лівії.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі серйозно хворий і готовий втекти за кордон?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути