середа, 05 жовтня 2011 16:05

Могильов про штурм в Одесі: Підрозділи виявилися не готові зовсім

Могильов про штурм в Одесі: Підрозділи виявилися не готові зовсім

Українська міліція виявилася неготовою до проведення спецоперацій, подібних штурму в Одесі, заявляє міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.

"Наші підрозділи виявилися не готові зовсім. Для штурму, який проходив, ми по крихтах збирали необхідне озброєння ... головна причина цього - відсутність протягом тривалого часу навчання, розформування спеціальних підрозділів", - сказав Могильов в середу з трибуни парламенту на слуханнях з питань реформування системи МВС.

"Не треба мати багато фантазії, щоб враховуючи всі фактори (негативні - ред.), представити образ міліціонера: він постане на списаному автомобілі, заправленому на власні гроші ... після виконання своїх обов'язків він повертається в райвідділ, в якому ось-ось відключать за борги опалення та електроенергію", - сказав міністр.

Він додав, що "багато років проходить своєрідний експеримент над міліцією, щоб з'ясувати, де знаходиться межа її терпіння".

Могильов підкреслив, що в 2005 році в результаті реформування спецпідрозділ "Беркут" позбувся можливості і засобів проведення серйозних спецоперацій.

"На революційній хвилі зробили з "Беркута" ППС. Це одна з причин тієї трагедії, яка трапилася в Одесі", - заявив він.

Як повідомлялося, в Одеській області в ніч на 30 вересня в перестрілці із злочинцями загинули два правоохоронця, ще четверо були поранені.

У ході спеціальної операції 1 жовтня в одному з приватних готелів Одеси злочинці були ліквідовані. Серед загиблих - Аслан Дикаєв, знаходився в розшуку за вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Могильов про штурм в Одесі: Підрозділи виявилися не готові зовсім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути