вівторок, 30 квітня 2024 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад сотня бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Понад сотня бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: acebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 115 бойових зіткнень.

Загалом російські загарбники завдали п'ятьох ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснили 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 30 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали 34 населені пункти. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Куп'янському напрямку українськими воїнами відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Берестове і Новосергіївка Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни визначаються із напрямком наступу - ISW

На Лиманському напрямку відбито 13 атак, здійснених противником за підтримки авіації в районах населених пунктів Твердохлібове, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області, Терни, Торське та південніше Зарічного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також Верхньокам'янське, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Роздолівка та Часів Яр Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, ЗСУ відбито 24 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новокалинове, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Семенівка, Орлівка та Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Георгіївка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 20 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, сім разів атакував позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області та Новодарівки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби загарбники здійснили три безуспішні атаки на позиції ЗСУ.

"Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по п'ятьох районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу та двох радіолокаційних станціях противника.

Російські війська продовжують наступальний тиск на Лиманському напрямку.

Окупанти використовують піхотні штурми, аби просунутись до села Терни, розповів начальник служби зв'язків з громадськістю, офіцер 21-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Сергій Дібров.

Зараз ви читаєте новину «Понад сотня бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути