вівторок, 09 серпня 2011 00:45

"Не Кірєєв судить Тимошенко, а вона — Кірєєва"

Колишньому прем'єру змінили запобіжний захід на арешт. Чому вона опинилася за ґратами, поцікавилися в експертів.

Вадим Карасьов, 55 років, директор Інституту глобальних стратегій:

— Арешт зумовлений тим, що останніми днями ініціатива на засіданні повністю перейшла до Тимошенко. Не Кірєєв судить Тимошенко, а вона — Кірєєва. Докази обвинувачення розсипаються на очах. Юля переграє прокурорів по всіх статтях. Жоден свідок, долучений обвинуваченням, так і не надав аргументованих свідчень проти екс-прем'єра. Тимошенко можуть потримати у СІЗО до вироку. Однак вирок буде м'який. І на цьому її перебування за ґратами закінчиться. Тоді якраз влада і продемонструє свій "гуманізм".

Віктор Небоженко, 58 років, керівник соціологічної служби "Український барометр":

— Тимошенко арештували тому, що суд вийшов на той рівень, коли на кожному засіданні треба було приховувати зростаючу роль Путіна, "РосУкрЕнерго", Фірташа, міністрів, Адміністрації президента в афері, пов'язаній з цінами на газ. Радикальне рішення про арешт екс-прем'єра зробили також, щоб зупинити процес сповзання суду від Тимошенко до усіх перелічених вище.

Олексій Гарань, 52 роки, науковий директор Школи політичної аналітики:

— Це спроба не стільки здійснити психологічний тиск на Тимошенко, скільки залякати людей, які є навколо неї. Зокрема людей із бізнесу, які підтримують Юлію Володимирівну. Будуть мітинги, її прихильники протестуватимуть. Але влада взяла Тимошенко під варту влітку, коли більшість людей поїхала із Києва відпочивати. Тому влада і намагається зараз прискорити судовий процес.

Олександр Палій, 36 років, політолог:

— Наслідком арешту може стати зростання рейтингу Тимошенко та її політичної сили. Найближчі опитування покажуть, що Партія регіонів не перша в рейтингу. Це матиме для неї серйозні наслідки на парламентських виборах 2012 року. Слід очікувати і серйозної реакції міжнародного співтовариства. Тимошенко — не просто пересічний чиновник, а лідер другої за впливовістю політичної сили. Цей процес у Європі і США із самого початку вважали політичним. Не виключено, що арешт є диверсією проти європейського курсу України.

Зараз ви читаєте новину «"Не Кірєєв судить Тимошенко, а вона — Кірєєва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути