пʼятниця, 12 серпня 2011 07:15

Тимошенко бігає годину на день

Юлію Тимошенко у Лук'янівському слідчому ізоляторі посадили до камери №242. У ній вона перебувала протягом 45 днів 2001 року як керівник компанії "Єдині енергетичні системи України". Тоді їй висували звинувачення у розкраданні $1 млрд, призначеного для оплати за російський газ.

Камера Тимошенко — 16,8 кв. м. Розрахована на трьох жінок. Хоча зазвичай у слідчих ізоляторах на одну людину — 2,5 "квадрата". У камері є вікно 160х120 см. Туалет відгородили стаціонарною перегородкою, а не шторкою, як в інших. Після арешту туди привезли холодильник і телевізор. Щоправда, екс-прем'єр сказала, що телевізор маленький.

У неї дві співкамерниці — 35- та 45-річна. Одна працювала у Київській міській держадміністрації, друга — у Міністерстві фінансів.

— Юля розповіла, обидві жінки дуже позитивні, — говорить її чоловік і захисник Олександр Тимошенко, 51 рік. — Одна з них палила, а Юля погано на це реагує. У неї алергія на дим. В останні дні ця жінка не палить. Вона сказала, що готова кинути, але якщо чимось це замінити. Ми передали їй жувальні гумки "Нікоретт".

Дружині Олександр приніс роман Василя Шкляра "Чорний Ворон", "Війну кінця світу" Маріо Варґаса Льоса, "Історію краси" Умберто Еко, "Непрості" Тараса Прохаська, твори Антона Чехова.

За внутрішнім розпорядком СІЗО треба вставати о шостій ранку. Але перед судом Тимошенко будять о 5.00. Щодня вона може гуляти годину у внутрішньому дворику.

— Я о 6-й ранку там бігаю. Там маленький дворик існує, але годину свою бігаю, — каже 50-річна Юлія Тимошенко.

У вівторок прес-служба "Батьківщини" повідомила, що за екс-прем'єром у камері стежать. Нібито місяць тому під час ремонту там установили мікрофон та міні-відеокамеру. Адміністрація закладу це заперечила.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко бігає годину на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути