пʼятниця, 12 серпня 2011 10:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Я почуваюсь брудним і хочу відмитись - адвокат Тимошенко

Я почуваюсь брудним і хочу відмитись - адвокат Тимошенко

На початку засідання Апеляційного суду Києва, на якому розглядається апеляція на постанову Печерського райсуду про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко від 5 серпня, прокурор зазначив, що в переліку осіб, які мають право оскаржувати питання щодо зміни запобіжного заходу, немає підсудних, якою є Тимошенко.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, за словами прокурора, також не мають право оскаржувати це рішення представники підсудного.

Разом з тим, адвокати Тимошенко Сухов та Сірий нагадали судді, що в нас правова держава і, згідно міжнародних конвенцій, які мають перевагу над внутрішнім законодавством України, людина має право захищати себе.

Також Сухов нагадав, що обвинувачений після передачі справи до суду стає підсудним. Він згадав про презумпцію невинності: особа не є винною, доки не доведено її вину.

"Тобто підсудний і обвинувачений - це тотожні поняття, і Юлія Тимошенко має право оскаржувати рішення суду", - пояснив адвокат.

Водночас Микола Сірий рішення судді Кірєєва від 5 серпня щодо заборони оскарження зміни запобіжного заходу назвав безпідставним і незаконним, оскільки воно не містить обгрунтування.

"Після цих рішень я почуваюсь брудним і хочу відмитись", - сказав Сірий.

О 10:05 суддя Єфімова оголосила перерву і пішла до дорадчої кімнати.

Зараз ви читаєте новину «Я почуваюсь брудним і хочу відмитись - адвокат Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути