четвер, 08 жовтня 2009 10:32

Депутати вимагають покарати Табачника через образу галичан

Депутати вимагають покарати Табачника через образу галичан

Депутатська група Чернівецької обласної ради "Народна Партія і ПОРА за порядок у Буковинському домі" закликає Чернівецьку обласну раду прийняти звернення до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності народного депутат від Партії регіонів Дмитра Табачника.

Про це йдеться у заяві депутатської групи, повідомляє Buknews.

Таке прохання депутатів щодо Табачника пов"язане з його статтею під назвою "От Риббентропа до майдана. Парадоксальные последствия сталинской внешней политики", яка вийшла 24 вересня в російській газеті "Известия".

Зокрема, депутати приводять уривок з цієї статті Табачника: "…галичане практически не имеют ничего общего с народом Великой Украины ни в ментальном, ни в конфессиональном, ни в лингвистическом, ни в политическом плане. У нас разные враги и разные союзники. Более того, наши союзники и даже братья - их враги, а их "герои" (Бандера, Шухевич) для нас - убийцы, предатели и пособники гитлеровских палачей", "…если гипотетически Москва […]официально денонсирует советско-германский договор о ненападении (кстати, и так фактически утративший силу 22 июня 1941 года) и секретный протокол к нему, а также все последующие двусторонние договоры и международные соглашения, фиксирующие и закрепляющие территориальные изменения, вытекающие из данного протокола, то Россия не понесет практически никаких территориальных потерь[…]украинскому государству […]придется отказаться от всех территорий за Збручем (которые должны вернуться к Польше), от Северной Буковины и Южной Бессарабии (необходимо вернуть Румынии), от Закарпатья (до 1939 года входило в состав Чехословакии, в 1939-1945 годах принадлежало Венгрии […]современное украинское государство по […] перспективам выживания сравнимо с Польшей 1939 года".

У свою чергу, чернівецькі депутати зазначають: "Якщо хтось зможе довести, що дані тези не містять ознак злочинів, передбачених частиною другою ст.110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"), частиною другою ст.161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії"), частиною першою ст.364 ("Зловживання владою або службовим становищем") Кримінального кодексу України, тоді треба відверто, на весь світ визнати, що ми є нацією манкуртів і повністю виключити з Конституції України її першу статтю, яка, дозволю собі нагадати поважним державним службовцям, визначає Україну "… суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою".

"Виходячи з викладеного закликаємо Чернівецьку обласну Раду прийняти звернення до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності цього горенародного депутата", - йдеться у заяві.

proUA

Зараз ви читаєте новину «Депутати вимагають покарати Табачника через образу галичан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути