неділя, 05 лютого 2012 19:01

Іран пригрозив атакувати будь-яку країну, що працює з "ворогом"

Іран пригрозив атакувати будь-яку країну, що працює з "ворогом"

Іран буде атакувати будь-яку країну, чия територія буде використовуватися "ворогом" для агресії проти нього, повідомляє в неділю агентство "Фарс" з посиланням на заступника командувача Корпусом вартових ісламської революції Хосейн Саламі.

"Будь-яка точка, яка використовується ворогом для проведення ворожої операції проти Ірану, буде піддана відповідній агресії", - сказав Саламі.

В даний час в регіоні Перської затоки США мають декілька великих авіаційних, військово-морських і сухопутних баз - в Кувейті, Бахрейні, Катарі, Об'єднаних Арабських Еміратах та Омані.

Як уже повідомлялося, на базах у Кувейті розміщені дві американські армійські і одна вертолітна бригада загальною чисельністю 15 тисяч військовослужбовців. Пентагон також має в регіоні двохтисячний експедиційний батальйон морської піхоти і амфібійно-десантну групу кораблів, що включає вертольотоносець.

Очікується, що в березні-квітні цього року в районі Перської затоки і на схід від Ормузської протоки буде зосереджено не менше чотирьох авіаносних ударних груп ВМС США і Франції, яка направить туди свій атомний авіаносець "Шарль де Голль".

В даний час в Персидській затоці знаходиться американський авіаносець "Авраам Лінкольн". Його супроводжують ракетний крейсер і два есмінця ВМС США і по одному кораблю ВМФ Великої Британії та Франції.

Тим часом на схід від Ормузської протоки - в північній частині Аравійського моря, що омиває південно-східне узбережжя Ірану, знаходиться авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон".

У березні в район Перської затоки вирушить ще одна авіаносна ударна група США на чолі з атомним авіаносцем "Ентерпрайз". Її прибуття в регіон очікується орієнтовно в квітні. До складу групи, яка базується в Норфолку (штат Вірджинія), увійдуть також ракетний крейсер і три ракетних есмінця.

В даний час "Ентерпрайз" бере участь у найбільших за останній час навчаннях ВМС США біля східного узбережжя країни. У навчаннях "Сміливий алігатор-2012" задіяні 25 кораблів і 20 тисяч моряків і морських піхотинців, частини яких будуть висаджуватися на берег під час великої десантної операції.

У навчаннях беруть участь також кораблі, авіація та спостерігачі з 12 країн. Франція, зокрема, представлена ??десантним вертольотоносцем "Містраль", який разом з американськими кораблями відпрацьовує десантування морської піхоти.

Не виключено, що він, також як і авіаносець "Ентерпрайз", може відправитися в район Перської затоки.

Зараз ви читаєте новину «Іран пригрозив атакувати будь-яку країну, що працює з "ворогом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути