четвер, 02 травня 2024 22:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін намагатиметься зірвати Саміт миру - Зеленський

Путін намагатиметься зірвати Саміт миру - Зеленський
Кремлівський диктатор Володимир Путін намагатиметься зірвати роботу Глобального саміту миру, заявив президент України Володимир Зеленський. Фото: скріншот

Кремлівський диктатор Володимир Путін намагатиметься зірвати роботу Глобального саміту миру, який у середині червня відбудеться у Швейцарії.

Цей саміт буде першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру. Про це у вечірньому зверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, Україна і Швейцарія уже завершили направлення запрошень на Саміт миру, який відбудеться 15 та 16 червня.

Зеленський наголосив, що ми всі маємо розуміти, що лише глобальна сила здатна примусити Росію до миру, і саме тому працюємо, щоб залучити якнайбільше учасників до Саміту у Швейцарії та відповідної комунікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швейцарії висловились про участь Росії у саміті миру

"Маємо також розуміти й те, що Путін спробує і різними маніпуляціями, і силою ударів своїх терористів зірвати цю роботу, наші зусилля, спробує послабити українські позиції", - впевнений Зеленський.

Глава держави додав, що всі наші позиції - і на полі бою, і в дипломатії, і в інформаційній сфері - мають бути зараз однаково сильними.

"Щоб нам тиснути й наближати наші результати, окупанти мають втратити змогу тиснути й здобувати щось для себе. Тож наша сила, наші можливості, наша зброя, єдність із партнерами - усе це має працювати разом. І буде працювати", - підкреслив Зеленський.

Перший Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії.

До участі запросили глав держав й урядів з усіх континентів, повідомив у Twitter президент Володимир Зеленський.

Саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права. Усі держави, запрошені на саміт, продемонстрували свою відданість цим принципам.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагатиметься зірвати Саміт миру - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути