середа, 07 вересня 2011 09:42

Кендзьор придумав для Януковича тест на президентську придатність

Кендзьор придумав для Януковича тест на президентську придатність

У Верховній Раді вистачить голосів для прийняття мовного законопроекту "регіоналів" Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка, який запроваджує багатомовність в Україні. Усе залежатиме від остаточної позиції президента Віктора Януковича.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив член Комітету ВР з питань культури та духовності, народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор.

За словами політика, його Комітет буде налаштовуватись на категоричну протидію "нищівному по відношенню до української мови" проекту закону Ківалова та Колесніченка.

"Існує тривога з приводу того, що, якщо буде команда Януковича або його Адміністрації щодо прийняття цього законопроекту, то 226 голосів для цього у Верховній Раді знайдуться без проблем", - зауважив Кендзьор.

Разом з тим, на думку нардепа, Янукович останні дні "демонструє свою українськість, зокрема, спротив диктату Кремля у багатьох економічних питаннях".

"І у питанні запровадження другої державної мови, що є, безсумнівно, вимогою Кремля, товариш Янукович має показати свою послідовність і нарешті зрозуміти, чого хоче Москва і чого вона домагається від українського керівництва", - додав "нунсівець".

На переконання Кендзьора, новий мовний законопроект стане "тестом на придатність Януковича бути українським президентом".

"Звичайно, що цей закон не має бути прийнятий, якщо він український президент, чи принаймні якщо в його душі хоч щось пробудилось українське", - резюмував Кендзьор.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 9073 "Про основи державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Законопроект передбачає функціонування, паралельно з державною мовою, регіональних мов або мов меншин.

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор придумав для Януковича тест на президентську придатність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути