субота, 14 квітня 2012 11:00

Спецтема: Великдень

Кириленко: влада хоче показати, що в Україні не може бути своєї церкви

Кириленко: влада хоче показати, що в Україні не може бути своєї церкви
В'ячеслав Кириленко вважає, що треба врахувати почуття всіх віруючих. Фото: president.gov.ua

Влада хоче показати, що в Україні може бути тільки московська церква.

Про це Gazeta.ua сказав лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко, коментуючи інформацію про те, що Перший національний канал на Великодень транслюватиме службу з Москви та з українських церков Московського патріархату.

"Нам хочуть показати, що в Україні не може бути своєї православної церкви, а вона може бути тільки як московська. Тому вперше в історії незалежної України буде прямий ефір богослужіння не з наших церков, а з іноземних", - наголосив він.

Крім того, наголосив нардеп, ці трансліції фінансуються за кошти українського державного бюджету.

"Я думаю, що у Великодню ніч правильним є трансляція з усіх найбільших православних конфесій. А на практиці, за заявами про те, що у нас всі конфесії рівні, ми бачимо, що одним надаються кращі умови в усіх сферах, а іншим - гірші", - додав Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ КП вимагає від Київради не йти на поступки Московському патріархату

Депутат переконаний, що в таких випадках мають враховуватися побажання всіх громадян.

"Це політика, причому чистої води. В Україні більш ніж достатньо церков, православних конфесій, із яких традиційно велися і завжди мають вестися трансляції богослужінь. При чому, на моє глибоке переконання як громадянина, на паритетних засадах, а не надаючи одним преференції, а інших утискаючи. Так було би правильно. І так би почуття всіх віруючих враховувалось би", - наголосив він.

Кириленко додав: "Це особливо важливо в нашій країні, оскільки, на жаль, православ'я в Україні поділено на декілька конфесій. І тому влада повинна сприяти створенню єдиної помісної православної церкви, єднати віруючих, а не роз'єднувати їх за власними політичними уподобаннями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ КП підтримає національну революцію в Україні

Нардеп переконаний, що громадськість має звертати на такі речі увагу, але перш за все, влада сама має розуміти, що необхідно дотримуватися принципу рівності всіх конфесій.

"На цьому етапі жодні звернення не допоможуть і розуміння до влади не прийде. Але щоб воно прийшло, звичайно і громадськість, і політики, і просто небайдужі громадяни повинні висловлювати з цього питання свою думку. Тому що коли ні, то ми можемо незчутися, коли зовсім все в Україні перевернеться", - підсумував політик.

Нагадаємо, що на Великдень Перший національний канал транслюватиме богослужіння із Москви та церков Московського патріархату, а відео із УПЦ КП покаже тільки о 4 ранку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу запропонували ліквідувати УПЦ КП

У свою чергу, заступник президента Національної телекомпанії України Валід Арфуш говорить, що це не він вирішує, коли ставити трансляції із церков і які саме. "Те, що у нас на каналі йде трансляція з церкви - це нормально для Першого національного. А з якої церкви це робиться - це вже не моя компетенція", - прокоментував він.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко: влада хоче показати, що в Україні не може бути своєї церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути