пʼятниця, 16 вересня 2011 11:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ми поділяємо біль навколо Тимошенко - Янукович

Ми поділяємо біль навколо Тимошенко - Янукович

Президент Віктор Янукович вважає, що розслідування діяльності Юлії Тимошенко на посаді прем'єр-міністра почалося ще за часів президента Віктора Ющенка.

Про це Янукович сказав, відповідаючи на запитання учасників Ялтинської щорічної зустрічі, пише "Українська правда".

"Історія, яка розгортається зараз, - це не історія цього дня, а історія 2009 року. Оцінку цього дав ще президент Ющенко, який після засідання РНБО підписав указ. Ця історія тягнеться з 2009 року, коли правоохоронні органи отримали рішення РНБО, почали його виконувати і вивчати, що сталося", - зазначив Янукович.

"Потім було організовано розслідування цього питання, як і в Європі, було передано в суд", - додав він.

За словами президента, питання кримінальної справи проти Тимошенко – "це дуже болюче питання, і ми розділяємо цей біль (який лунає в оцінках європейських структур)".

"Ми цінуємо поради, які нам дають", - запевнив Янукович.

"Це питання законодавства, яке потребує модернізації. І ми над цим працюємо. Зараз в Україні діє Кримінально-процесуальний кодекс 1962 року. Це нонсенс! За 20 років політики в Україні не спромоглися цього зробити (оновити кодекс)", - заявив він.

За словами Януковича, розроблений його командою проект Кримінально-процесуального кодексу передано до Венеціанської комісії.

"Сподіваюся, що в цьому році ми отримаємо закон і будемо його приймати. Це те, що робить Україна в напрямку реформування, що веде, в тому числі, до покращення демократичних стандартів", - заявив президент.

Зараз ви читаєте новину «Ми поділяємо біль навколо Тимошенко - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути