пʼятниця, 13 березня 2009 10:08

Наливайченко не вважає Тимошенко зрадницею

Наливайченко не вважає Тимошенко зрадницею
Служба безпеки України не розслідує жодної кримінальної справи щодо державної зради, у якій би фігурували прізвища українських високопосадовців.

Про це повідомив у четвер на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи підтвердилися закиди з боку працівників Секретаріату Президента на адресу прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

Наливайченко відзначив, що СБУ розслідує тільки одну кримінальну справу за ст. 111 "державна зрада" щодо трьох громадян України, двоє з яких колишні військовослужбовці.

"Ці люди намагалися сфотографувати за гроші один з військових об"єктів і передати фото розвідникам іншої держави", – зазначив він. За словами голови СБУ, цю справу передано до суду в лютому поточного року.

"Ми не КДБ і не підозрюємо всіх громадян у державній зраді. Задокументовано – передали в суд. І там немає прізвищ високопосадовців України", – сказав Наливайченко.

Як повідомлялося, звинувачення на адресу голови уряду висловлювали заступник голови Секретаріату Президента Андрій Кислинський<> та радник Президента Лідія Поречкіна.

Зокрема Кислинський говорив, що Москва пообіцяла підтримати Тимошенко на виборах президента. Натомість прем"єр нібито має заблокувати приєднання України до Плану дій з набуття членства в НАТО. А також продати російському бізнесу частину стратегічних державних підприємств, витіснити іноземні компанії із проектів щодо видобування нафти й газу та перешкодити використанню трубопроводу "Одеса-Броди" в напрямку Євросоюзу.

За словами Кислинського, Росія зарезервувала мільярд доларів для центру, що опікуватметься виборчою кампанією лідерки БЮТу. Очолює його Віктор Медведчук — колишній керівник Адміністрації президента Кучми.

До центру також нібито входять давні соратники Медведчука — Григорій Суркіс та Олександр Задорожній і "регіонали" Сергій Клюєв та Дмитро Табачник.

6 березня Верховна Рада України за поданням Президента призначила Наливайченка головою СБУ.

За прийняття відповідної постанови проголосували 230 народних депутатів із 438, зареєстрованих у сесійній залі, зокрема, 149 депутатів від фракції БЮТ (загалом до цієї фракції входять 156 депутатів), 61 - від фракції "Наша Україна – Народна самооборона" і 20 - від фракції Блоку Литвина.

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко не вважає Тимошенко зрадницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути