четвер, 21 жовтня 2010 14:13

По справі Гонгадзе слід допитати Піскуна і Шустера - екс-адвокат Пукача

По справі Гонгадзе слід допитати Піскуна і Шустера - екс-адвокат Пукача

Олексій Пукач відмовився від послуг адвоката Олега Мусієнка під тиском нового слідчого по справі Гонгадзе Владислава Грищенка і заступника Генеральної прокуратури України Рената Кузьміна.

Про це на прес-конференції заявив сам екс-адвокат Пукача, Мусієнко, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Раніше він казав, що вірить мені, задоволений моєю позицію. Він людина залежна. Можливо, йому щось пообіцяли. Але його обдурили", - вважає Мусієнко.

На його думку, Мусієнко захотіли усунути від справи через те, що він вимагав назвати справжніх замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Ми надіслали клопотання, у якому йшлася мова, що обвинувачуючи Пукача у скоєнні навмисного вбивства на замовлення, не можна не назвати замовників. Злочинний наказ Пукачу віддав покійний голова МВД генерал Кравченко. Але з показів Пукача, записів майора Мельниченка, з передсмертної записки Кравченка йдеться, що замовниками є інші особи, про яких замовчує орган досудового слідства. Ніхто не спростував показів Пукача, що замовниками були найвищі особи держави - президент Леонід Кучма і голова його секретаріату Володимир Литвин", - відмітив Мусієнко.

За словам екс-адвоката, у його клопотанні йшла мова про допит колишнього Генпрокурора Михайла Потебенька, який за часів перебування на посаді не проводив жодних слідчих дій в МВД.

"Пукач має відомості, що Потебенько перешкоджав членам слідчої групи проводити слідчі дії в МВС. Казав: шукай серед бандитів, в МВС носа не пхай. З показів Пукача відомо, що про вивезення Гонгадзе саме співробітниками органів МВС було відомо всім", - зазначив Мусієнко.

Окрім того, він просив допитати осіб, які не були допитані: екс-генерального прокурора Святослава Піскуна, тележурналіста Савіка Шустера.

Мусієнко відзначив, що "перший арешт Пукача здійснював Піскун. Після цього він був звільнений з посади Генпрокурора президентом Кучмою.

На передачі "Свобода слова" Шустера мер Києва Леонід Черновецький заявив: я пишаюся цією людиною, яка пішла проти системи, і вказав на Піскуна.

На це пан Піскун заявив Шустеру, що розповість йому, хто як на нього тиснув і перешкоджав розслідуванню справи".

Як відомо, 8 жовтня було змінено слідчого у справі Гонгадзе.

Слідчу групу замість Олександра Харченка очолив Владислав Грищенко, який вважається довіреною особою Рената Кузьміна.

Напередодні, 7 жовтня, Верховний суд України продовжив арешт Олексія Пукача до 8 грудня.

Слідство установило, що Олексій Пукач одержав наказ убити журналіста від екс-глави МВС  Кравченка.
Зараз ви читаєте новину «По справі Гонгадзе слід допитати Піскуна і Шустера - екс-адвокат Пукача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути