середа, 31 січня 2024 20:40

"Слугу народу" зловили на оборудках з криптовалютою. Сума вас вразить

"Слугу народу" зловили на оборудках з криптовалютою. Сума вас вразить
Олександр Маріковський обирався до парламенту за 91 номером у списку партії "Слуга народу". Фото: ЦПК

Народному депутату від партії "Слуга народу" Олександру Маріковському повідомили про підозру у недостовірному декларуванні криптовалюти на понад 24 млн грн.

Про це у середу повідомило Національне антикорупційне бюро і Центр протидії корупції.

За даними слідства, у 2020 році "слуга" задекларував криптовалюту ринковою вартістю понад 24 млн грн, яка начебто належала йому ще з 2019 року.

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура з'ясували, що вказаний нардепом криптовалютний гаманець насправді ніколи йому не належав.

А транзакції з придбання зазначеної у щорічній декларації криптовалюти здійснювались громадянами іншої держави, які не мають жодного відношення до суб'єкта декларування.

"Вартість криптоактиву, який свідомо недостовірно задекларував підозрюваний, оцінена експертами у 24,6 млн грн", - заявило НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена

Успішному розслідуванню кримінального провадження сприяла ефективна співпраця з компетентними органами Сполучених Штатів Америки в межах міжнародної правової допомоги.

НАБУ подякувало посольству США і партнерам за навчання детективів передовим методикам крипторозслідувань, які сприяють викриттю подібних правопорушень.

Розслідування вказаних фактів розпочали на підставі висновку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Це вже другий депутат від правлячої партії, якого викрили у справі, де фігурують криптовалюти, пише ЦПК.

Нардеп від "Слуга народу" Андрій Одарченко пропонував голові Держвідновлення хабар у криптовалюті у $50 тис, повідомили активісти.

Торік у листопаді повідомили про підозру Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За версією слідства "слуга" хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко обіймав посаду ректора. Нардеп надав Найєму частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що було еквівалентно $10 тис, з повідомлення правоохоронців.

22 листопада Вищий антикорупційний суд арештував Одарченка на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу народу" зловили на оборудках з криптовалютою. Сума вас вразить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути