середа, 01 лютого 2012 13:01

Тягнибок запропонував першочергові закони у наступній ВР: імпічмент Януковичу та ОУН-УПА

Тягнибок запропонував першочергові закони у наступній ВР: імпічмент Януковичу та ОУН-УПА

ВО "Свобода" запропонувала партнерам по КОДу виробити перелік першочергових законодавчих ініціатив, які повинна буде втілити об'єднана опозиція в разі перемоги на парламентських виборах 2012 року.

Як повідомила прес-служба "Свободи", її лідер Олег Тягнибок заявив, що, на його переконання, це передусім закон про імпічмент президенту.

"Потрібно чітко виписати процедуру імпічменту та негайно її розпочати. Автоматично першим рішенням нової Верховної Ради має бути висловлення недовіри уряду Азарова-Тігіпка і його відставка у повному складі", - додав Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У наступній ВР першим питанням буде імпічмент Януковича - Тягнибок

Крім того, за його словами, мають бути прийняті закони про заборону торгівлі землями сільськогосподарського призначення, про стратегічні підприємства, що передбачатиме заборону приватизації стратегічних підприємств та повернення у державну власність незаконно приватизованих.

"Потрібно негайно повернути у державну власність енергогенерувальні та енергорозподільчі компанії та гарантувати державний контроль над природними монополіями, такими як "Укрзалізниця", "Укртелеком", ГТС, підприємства водо- й енергопостачання та ін.", - наголосив націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ хоче поділитись ГТС з Росією та Європою

Також на його думку, необхідно буде прийняти закони про захист української мови з обов'язковим іспитом з української мови для держслужбовців, новий Податковий кодекс, про формування судової та правоохоронної систем на нових засадах.

Разом з тим, майбутнім нардепам від теперішньої опозиції слід буде прийняти Виборчий кодекс, "який не дозволить крутити виборчим законом як дишлом".

Водночас, Тягнибок підкреслив, що необхідно буде законодавчо визнати ОУН–УПА та денонсувати "ганебні харківські угоди Мєдвєдєва–Януковича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок натякнув, що лише у кріслі нардепа скасує "харківські угоди"

"Опозицію мають об'єднати спільні здобутки, якість опору антиукраїнському режимові, а не поділ виборчих округів", - резюмував Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок запропонував першочергові закони у наступній ВР: імпічмент Януковичу та ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути