понеділок, 15 червня 2009 11:49

Україна сама захищатиме російський Чорноморський флот

Україна сама захищатиме російський Чорноморський флот

Україна сама може забезпечити безпеку російського Чорноморського флоту на території України.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в інтерв"ю "Независимой газете".

"Ми говоримо не про загрози з боку флоту, а про можливі загрози флоту. Це важливо, оскільки до дійсного моменту ми створили могутнє контррозвідувальний підрозділ, який працює в Сімферополі, Севастополі, в інших містах Криму. Україна власними силами може забезпечити безпека базування ЧФ РФ, припускаючи весь комплекс можливих загроз", - сказав він.

"Як тільки ми це зробили, одразу ж сповістили російську сторону про те, що перестало бути актуальним питання про необхідність перебування російської, тобто іноземної спецслужби на території України", - додав Наливайченко.

Він також висловив упевненість, що Росія виведе з Криму співробітників ФСБ .

"Звичайно, вони виведуть своїх співробітників. У цьому немає ні причин для скандалу, ні політичного контексту взагалі", - заявив він.

"Це рутинне питання: у нас, як у країни тимчасового перебування іноземної військової бази, є можливості забезпечити безпеку базування, починаючи від правопорядку на своїй території і закінчуючи антитерористичним режимом. Нам для цього не потрібні допомога і фізична присутність іноземних спецслужб", - зазначив Наливайченко.

"Ми усе робимо коректно й у правовому полі – завчасно попередили російську сторону по дипломатичних каналах. У нас партнерська і дуже відкрита позиція", - додав він.

Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Україна сама захищатиме російський Чорноморський флот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути