пʼятниця, 12 червня 2009 17:54

Чотириразовий володар Кубка Стенлі хоче тренувати збірну України

Чотириразовий володар Кубка Стенлі хоче тренувати збірну України

До кінця місяця Федерація хокею України має намір назвати ім"я нового тренера національної команди. Поки йдуть переговори з потенційними кандидатами, але, схоже, головних претендентів на пост N1 троє. До раніше озвучених екс-наставника збірної Росії Володимира Плющева і екс-тренера Білорусі Михайла Захарова додався канадець Майк Крушельницькі. Він вже прислав свою заявку у ФХУ.

Бажання очолити нашу команду у Крушельницькі неспроста. Його предки - вихідці з України, а сам Майк удома розмовляє українською мовою. Народився він 27 квітня 1960 року в Монреалі. А в 1979 році на драфті НХЛ був вибраний "Бостоном". Відігравши три сезони в "Бостоні", Крушельницькі перебрався в "Едмонтон".

Тут у Майка - золоті роки. Граючи разом з легендарним Вейном Гретцкі, він тричі завоював Кубок Стенлі (у 1985, 1987, 1988 роках). У 1985-му грає в Матчі всіх зірок. Всього в НХЛ наш канадець провів 14 сезонів - відіграв 897 матчів, в яких закинув 241 шайбу і зробив 329 результативних передач.

Потім Майк перейшов на тренерську роботу. Був помічником Скотті Боумена в "Детройті", з яким в 1997-му вже як асистент головного тренера знову виграв Кубок Стенлі. В даний час Крушельницькі очолює чеховський "Витязь". Команда виступає в чемпіонаті КХЛ, проте за підсумками нинішньої "регулярки" не змогла пробитися в плей-офф турніру.

За матеріалами "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Чотириразовий володар Кубка Стенлі хоче тренувати збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути