вівторок, 26 липня 2011 06:15

Про корупцію на митниці знімуть фільм

Автор: Малюнок: Володимир Казаневський
 

Зняти документальний фільм про Західну Україну планує німецький режисер Якоб Пройс, 35 років. Основний акцент хоче зробити на політичній ситуації у Львові та корупції на тамтешній митниці.

Торік Пройс презентував свою стрічку про Донбас "Інший "Челсі": історія з Донецька":

— 10 років тому я був на Західній Україні. Мене вразив українсько-польський кордон. Там суцільна корупція. А мої товариші з Німеччини зараз зберігають історичну частину Львова. Розповідали, що 90 відсотків в місцевих органах влади має партія "Свобода", яка не приховує свої фашистські погляди. В одного депутата навіть прізвисько Нахтігайль-88.

Представники всеукраїнського об'єднання "Свобода" написали режисерові листа у відповідь.

— Пропонуємо якнайшвидше приїхати до Львова і подивиться, що насправді все зовсім не так, — говорить 40-річна Ірина Сех, голова обласної організації "Свободи". — Покажемо йому рішення, які ухвалюють наші міська та обласна ради, поводимо вулицями міста. Пройс керується стереотипом, що Львів є столицею українського фашизму. Такі погляди треба спростовувати. Не можна плутати фашизм і націоналізм.

— Якщо режисер звернеться до нас із проханням знімати, ніхто йому не заборонить, — розповідає Роман Мака, прес-секретар Львівської митниці. — Якщо у нього є якісь скарги на нашу роботу, розглянемо їх. Але чому він заговорив про корупцію тільки тепер? 10 років тому на території області діяли чотири митниці. Зараз їх об'єднали в одну. Тепер чисто теоретично складно з'ясувати, що було тоді.

Зараз ви читаєте новину «Про корупцію на митниці знімуть фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути