пʼятниця, 12 серпня 2011 07:55

У серпні українці переживуть чотири магнітні бурі

У киянки 29-річної Світлани Марчук тиждень не працює мобільний телефон.

— Він новий, купила у червні, — говорить. — Повносила номери друзів і родичів. Дзвонить у середу мама, а на екрані тільки номер висвітлюється. Хоча в телефонній книжці він "мама" підписаний. Поговорили півхвилини, і нас роз'єднало. Після того хвилин 5 не могли зідзвонитися. Я зателефонувала оператору. Кажуть, перебої виникають через магнітні бурі.

До 22 серпня будуть найсильніші за останні 50 років магнітні бурі.

— На Сонці відбуваються потужні спалахи, — пояснюють у відділі сонячної активності Астрономічної обсерваторії Київського національного університету ім. Шевченка. — Це впливає на радіочастоти. Мобільні, комп'ютери, супутники дають збій.

— Буря накривала землю у минулі вихідні. Але в наступні відчуємо ще сильніший вплив сонячної активності, — каже Олексій Станишин із російського Фізичного інституту ім. Лебeдєва. — Люди почуватимуться пригніченими, але поводитимуться агресивно. Це може тривати від кількох годин до кількох днів.

Столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 44 роки, пояснює, що спалахи на Сонці впливають на долю людей:

— Надто активне Сонце було у листопаді 2003-го. Тоді у Грузії відбулася "революція троянд". У січні цього року ці явища вплинули на заворушення в Єгипті. Під час активності світила відбуваються війни, революції та інші потрясіння. Заворушення у Лондоні теж пов'язані з Сонцем. Багато людей у цей період розлучаться. Діти народжуються збудженими, постійно плачуть. Краще не укладати шлюбів, не переписувати спадщини та не купувати нерухомості. По можливості відкладіть авіаперельоти і далекі відрядження.

Метеозалежні люди почуватимуться недобре.

— Багатьох нудитиме, турбуватиме головний біль, спазми, можливі носові кровотечі. У діабетиків підскочить рівень цукру в крові, — розповідає київський невропатолог 54-річна Світлана Зубарєва. — Під час магнітних бур кількість інфарктів зростає більше ніж утричі, інсультів — удвічі, нападів стенокардії — у півтора раза. Вранці приймайте контрастний душ. Корисний масаж шийних хребців. Ця ділянка регулює потоки крові до головного мозку.

"Штормитиме" чотири дні

У другій половині серпня магнітні бурі будуть:

13 серпня — з 21.00 до 23.00

14 серпня — з 16.00 до 18.00

17 серпня — з 12.00 до 14.00

22 серпня — з 2.00 до 5.00

 

Зараз ви читаєте новину «У серпні українці переживуть чотири магнітні бурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути