четвер, 02 травня 2024 22:28

Байден дав оцінку пропалестинським акціям студентів

Байден дав оцінку пропалестинським акціям студентів
Президент США Джо Байден прокоментував погроми у кампусах. Фото:Вікіпедія

Президент США Джо Байден у четвер, 2 квітня, заявив, що американці мають право на вільне висловлення думки, у тому числі, й на протест. Але протести не мають породжувати хаос.

Саме так чинний господар Білого дому прокоментував демонтаж наметового табору в Каліфорнійському університеті Лос-Анджелеса, де студенти виступали із пропалестинськими гаслами та проти політики США щодо арабо-ізраїльського конфлікту.

"Ці кадри, які ми всі бачили, стали випробуванням двох фундаментальних принципів Америки: право людей на мирні зібрання, вільне висловлення своєї думки та верховенство закону. Обидва принципи мають бути дотримані, бо ми не авторитарна нація та не мовчимо", - наголосив він.

Але мирний протест у рамках закону і протест, який переходить у насилля, - це різні явища, сказав Джо Байден. Коли у ході протесту б'ють вікна, трощать кампуси, це вже насилля, і такий протест суперечить закону. Не кажучи вже про те, шо він перешкоджає людям здобувати освіту, вчені ступені, тобто, заважає освітньому процесу.

"Я хочу внести ясність, - підкреслив президент США. - У жодному кампусі не має бути місця антисемітизму чи погрозам насиллям щодо єврейських студентів. Тут (у США) немає місця розпалюванню ненависті та будь-якому насиллю, чи то антисемітизм, чи то ісламофобія або дискримінація американців арабського чи палестинського походження….Я розумію, що у людей є сильні почуття та глибокі переконання. Ми поважаємо їх і захищаємо право вільно висловлювати. Але це треба робити без насилля, без руйнацій, без ненависті у рамках закону".

Сполучені Штати Америки оголосили новий пакет санкцій проти Російської Федерації.

Міністерство фінансів США запровадило санкції щодо майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятися від обмежень, йдеться у пресрелізі відомства.

Пакет санкцій спрямований на військово-промислову базу та програми РФ щодо хімічної та біологічної зброї, а також на фізичних і юридичних осіб у третіх країнах, які допомагають Москві купувати компоненти для виробництва озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Байден дав оцінку пропалестинським акціям студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути