четвер, 02 травня 2024 13:23

У збірній України з волейболу стався конфлікт - найкращих гравців можуть дискваліфікувати

У збірній України з волейболу стався конфлікт - найкращих гравців можуть дискваліфікувати
Гравці збірної з волейболу відмовляються приїжджати на збори. Фото: LB

Щонайменше шість волейболістів відмовилися приїжджати на збори національної команди.

Чоловіча збірна України з волейболу буде виступати у сезоні 2024 року без частини гравців основної команди, пише "Суспільне Спорт".

Інформацію підтвердили президент Федерації волейболу України Михайло Мельник і окремі волейболісти.

Цього року Україна буде виступати у Золотій Євролізі. Успіх дозволить збірній кваліфікуватися до Кубка претендентів і поборотися за місце у Лізі націй.

На початку квітня тренерська рада Федерації волейболу України склала розширений список гравців, які мають прибути до табору національної команди на перший збір 2024 року перед Золотою Євролігою. Частини гравців у ньому не буде.

Мельник каже, що не прибули до табору команди представники "Прометея" Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков.

"Написали заяви, прикріплені довідками від одного й того ж лікаря, що їм треба лікуватися. Там іде повний саботаж, але нічого, гратимемо без них", - заявив Мельник.

Але до табору можуть не прибути й інші гравці. Йдеться про волейболістів, що виступають в іноземних чемпіонатах.

Один з них – капітан збірної України Олег Плотницький. Він підтвердив, що не буде виступати за національну збірну в сезоні 2024 року та повідомив про це команду й федерацію. Він хоче взяти перепочинок після важкого сезону. Плотницький уперше в кар'єрі став чемпіоном Італії, а останній матч фінальної серії відбувся 28 квітня.

"Відпочиваємо зараз. Є декілька ідей, але я не можу про них розказати. Хочеться відновитись. Треба перевірити коліна, знову ж таки. І загалом перевіритися після сезону, мені здається, що такий важкуватий був. Я туди не приїду. І в команді, і в керівництві це знають. На цей час, мені здається, що краще зробити паузу. Тим більше якщо цього року є можливість - ми граємо тільки Золоту Євролігу. На чемпіонат Європи ми кваліфікувалися, на чемпіонат світу теж. Якщо все буде добре, то буде Кубок претендентів. Що ще треба? До Олімпіади наступної чотири роки. На цю ніяк не потрапляємо. Хлопці мають право відпочити. І це гарна можливість перевірити молодих", - сказав він.

Не прибуде на збір національної команди діагональний другий найкращий бомбардир команди Василь Тупчій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець Плотницький став чемпіоном світу з волейболу

Мельник сказав, що перед волейболістами збірної України поставили дедлайн - прибути у команду 3 травня. Тоді має розпочатися частина збору для легіонерів, які завершували клубний сезон.

Проти гравців, які не прибудуть у табір збірної України, можуть запровадити санкції. Йдеться про дискваліфікації для гравців, що виступають у внутрішній першості або ж заборони на трансфер для представників іноземних чемпіонатів.

"Чи буде якесь покарання гравцям, що не приїдуть 3 травня? Обов'язково. Ми будемо збирати Виконком. У нас чітко прописано, що гравець національної збірної має з'явитися за викликом у табір. Якщо з неповажної причини він не з'явився, то клуб, за який він грає, буде оштрафований на 20 тисяч гривень, а гравця дискваліфікують", - сказав Мельник.

Новий головний тренер команди Рауль Лосано "був розчарований" тим, що частина волейболістів планує не прибути до табору команди.

Донецький "Шахтар" програв французькому "Марселю" у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи.

Поєдинок на стадіоні "Велодром" завершився з рахунком 3:1 на користь французів.

Таким чином "Шахтар" завершив виступи в єврокубках у сезоні-2023/24.

Зараз ви читаєте новину «У збірній України з волейболу стався конфлікт - найкращих гравців можуть дискваліфікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути