понеділок, 29 квітня 2024 09:23

ВООЗ зробила крок до запобігання світових пандемій

ВООЗ зробила крок до запобігання світових пандемій
ВООЗ зробило заяву про запобігання світових пандемій. Фото: pixabay.com

Всесвітня організація охорони здоров'я збирається наступного місяця укласти угоду між державами-членами. Документ зобов'язує боротися зі світовими пандеміями.

ВООЗ розробляє угоду щодо запобігання світових пандемій, заявив генеральний директор організації Тедрос Гебреєсус під час саміту в Ер-Ріяді у неділю, пише Al Arabiya.

"Угоду, яка допоможе створити структуру для запобігання, забезпечення готовності та реагування на пандемію, розробляють з 2021 року. Це допоможе нам краще підготуватися і запобігти загрозі, такій як коронавірус", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-пандемія могла початися унаслідок експерименту

На глобальному рівні спостерігається зростання міжурядової співпраці у питаннях запобігання поширення інфекцій: спільна розвідка, механізм обміну патогенами для досліджень, допомога країнам, які мають можливість перейти до виробництва медичних товарів, а також створення пандемічного фонду, керованого Світовим Банком.

"Головне для нас - це мати угоду щодо боротьби з пандемією, якої держави-члени дотримуватимуться. Тож, якщо щось станеться, найкраще цьому запобігти", - зазначив очільник ВООЗ.

В Україні циркулює 17 штамів коронавірусу.

У тому числі зафіксовано новий штам Covid-19 - "Дженні". Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. За його словами, новий штам було виявлено нещодавно.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ зробила крок до запобігання світових пандемій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути