вівторок, 25 листопада 2008 10:04

Чавес хоче бути президентом постійно?

Чавес хоче бути президентом постійно?
Соціалістична партія Венесуели розгляне можливість організації референдуму з питання про те, щоб дозволити президентові займати свій пост необмежену кількість разів. З такою заявою 25 листопада виступив президент Венесуели Уго Чавес, повідомляє AFP.

"Я вже говорив, що не збираюся пропонувати жодної конституційної реформи у зв"язку зі збільшенням президентських термінів, але я не можу перешкодити виступити з цією ініціативою комусь ще", - зазначив Чавес.

Президент Венесуели ще сильніше укріпив свої позиції, після того, як в неділю на регіональних виборах в 17 з 22 штатів країни перемогу отримали його прихильники.

Чавес вже пропонував збільшити термін повноважень глави держави з шести до семи років та відмінити обмеження на кількість президентських термінів. Відповідні конституційні поправки були винесені на референдум 2 грудня 2007 року, проте тоді громадяни Венесуели їх не підтримали.

Чавес вперше став президентом Венесуели в 1998 році, потім у зв"язку зі зміною конституції країни в 2000 році був переобраний на шість років, а в 2006 році був переобраний на свій офіційний другий термін до 2012 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чавес хоче бути президентом постійно?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути