середа, 23 вересня 2009 10:55

У середині жовтня в Україну прийде небезпечний вірус грипу

У середині жовтня в Україну прийде небезпечний вірус грипу

В середині жовтня - на початку листопада Україну накриє хвиля грипу. За даними епідеміологів, новий вірус - австралійський "Брісбен" - набагато потужніший за звичайний.

Цей різновид грипу викликає різку і дуже високу температуру - до 39 градусів, сухий кашель, сильний головний біль, нежить, біль у горлі, загальну інтоксикацію організму.

Директор Українського центру грипу Олександр Гриневич повідомив, що Україна ще не купила вакцину для профілактики даного типу грипу через відсутність коштів.

"Вірус грипу може бути небезпечний для життя людини тільки за умови наявності інших захворювань, таких як діабет, хвороби легенів і серцево-судинні захворювання", - пояснив Гриневич.

За даними першого заступника головного санітарного лікаря України Людмили Мухтарської, з вересня кількість ОРВЗ збільшилася на 5-7%. А пік захворюваності грипом припаде на середину зими.

Чекають в Україні і на епідемію "свинячого грипу". Як розповіла Мухтарська, щоденно 100 тисяч людей виїжджають або приїжджають до України, які можуть буди перенощиками вірусу А/Н1N1.

У "Борисполі", щоб відстежувати хворих пасажирів, мають намір встановити тепловізори, що вимірюють температуру на відстані. Але лікарі вважають, що це не цілком надійний засіб, адже вірус може бути в організмі людина, яка ще не встигла захворіти. Із засобів профілактики ефективними вважають часте миття рук, уникнення місць скупчення людей і вітаміни.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У середині жовтня в Україну прийде небезпечний вірус грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути