четвер, 16 червня 2011 15:08

Нафта подорожчає на $ 19, світова економіка протримається "певний час" - експерти

Нафта подорожчає на $ 19, світова економіка протримається "певний час" - експерти

Середня вартість нафти подорожчає на $ 19 за барель протягом декількох наступних років.

Такі дані були наведені Міжнародним енергетичним агентством (МЕА) під час Міжнародного економічного форуму в Санкт-Петербурзі, повідомляє The Wall Street Journal.

Як зазначають аналітики, зростання попиту на нафту перевищить раніше озвучені прогнози. У той же час подорожчання нафти, на їхню думку, має стимулювати приплив інвестицій. У МЕА вважають, що світова економіка не постраждає від зростання цін на енергоресурси, розвиваючись в "нормальному темпі" певний час.

"Високі ціни на нафту і бурхливе економічне зростання зможуть якийсь час співіснувати", - зазначено у звіті організації.

За прогнозами МЕА, вартість нафти марки Brent з 2011 по 2015 рік досягне $ 103 за барель, у той час як раніше експерти очікували ціни на рівні $ 84 за барель.

Незважаючи на подорожчання, до 2015 року світовий попит зросте до 94200 тисяч барелів на день. Це перевищить показник торішнього прогнозу на 900 тисяч.

Як повідомляє МЕА, прогноз був підвищений через те, що попит на нафту повернувся до нормального рівня після економічного спаду набагато швидше, ніж це очікувалося.

Драйветром зростання цін буде попит з боку країн, що розвиваються.

У МЕА вважають, що виробництво нафти в Лівії, економіка якої сильно постраждала від громадянської війни, відновиться до колишнього рівня в 1,6 млн барелів на день не раніше 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчає на $ 19, світова економіка протримається "певний час" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути